Kom til vintagemarked i weekenden

tekst Christina Svendsen | foto Vintage Deluxe

Fans af vintage og genbrug har noget at glæde sig til, når et nyt stort marked får debut i Skalborg i denne weekend. Det er to iværksættere fra Aalborg, der står bag det nye marked Vintage Deluxe, der finder sted i weekenden 14. – 16. september

Det er et hit at indrette med vintage og genbrug. Vi ser det i TV-programmer, på de sociale medier og i boligmagasinerne. I udlandet er der også stor interesse for at indrette med vintage, genbrug og klassisk dansk design. Det fortæller de to lokale iværksættere Katerina Freng og Mikkel Aagaard, der driver webshoppen frengbrocante.com og vintagebutikken Le Renard i hjertet af Aalborg.

– Interessen for vintage og indretning med unikke ting er enorm, og det har den efterhånden været gennem mange år. Vi har kunder fra hele Danmark og fra mange steder i udlandet. Med et vintagemarked som det her kan vi tilbyde de udenlandske opkøbere og kunder et udvalg i topklasse samlet et sted. Blandt andet kan du møde flere af de folk/butikker, du har set på tv, fortæller Katerina Freng, der også hjælper private og erhvervsdrivende med at indrette med vintage og skabe unikke hjem og forretninger.

Ikke et loppemarked

Der er noget at glæde sig til, for de to har inviteret toppen af poppen inden for vintage design, industrielt design, keramik, designermøbler og -lamper, fransk landstil, vintagetøj og unikke fund. Allerede nu har flere internationale opkøbere meldt deres ankomst. Der kommer både bloggere og opkøbere fra Norge og Sverige, samt opkøbere fra både Japan og Portugal.

Vi kender alle loppemarkeder, som er hyggelige, men hvor man skal lede længe for at finde de helt rigtige fund. Sådan er det ikke på Vintage Deluxe;

– Vi er ikke et loppemarked, men et marked med et stort udvalg af højeste kvalitet. Der vil være noget at komme efter både for den studerende, der er på jagt efter et teaktræsspisebord, for ægteparret der er på jagt efter Wegner-stolen eller den unikke designerlampe, for restauratøren der skal have indrettet sin restaurant og for den erhvervsdrivende, der skal have nyt interiør til butik eller kontor, forklarer Mikkel Aagaard.

Katerina Freng og Mikkel Aagard, der står bag det nye vintagemarked.

Satser stort på projektet

Ambitionerne for det nye koncept er store, og det skal gerne blive en tilbagevendende begivenhed. Det skal være et marked i særklasse som både udstillere og gæster glæder sig til at komme tilbage til. For at indfri ambitionerne har både Katerina Freng og Mikkel Aagaard satset næsten alt på projektet. Mikkel Aagaard har sagt sit job som it-konsulent op, og nu arbejder de begge på fuld tid med vintage, hvor de jonglerer deres tid mellem deres forretninger og det nye Vintage Deluxe Marked.

Markedet bliver afholdt på Agri Nord i City Syd, hvor der vil være gratis parkering, underholdning samt et stort cafeteria, hvor de besøgende kan proviantere.

Vintage Deluxe Marked åbner allerede fredag aften med et VIP-arrangement fra 16-20. Alle er velkomne, entré 70 kroner og billetten gælder hele weekenden. Lørdag er der åbent fra 10-17, og søndag fra 10-15. I døren er prisen 30 kroner. Det er muligt at betale med både MobilePay og kontanter. 

Se mere på vintagedeluxemarked.dk