Kom til radiobiograf i Biffen

Tekst presse/christina Svendsen | Foto Bifffen i Nordkraft

I morgen, søndag d. 26 marts, byder Biffen i Nordkraft og DR Nordjylland på et unikt arrangement, hvor ørerne kommer på arbejde i stedet for øjnene. I radiobiografen bliver de levende billeder erstattet med masser af billedsskabende radio af bedste slags. Den prisbelønnede radiojournalist, Claus Vittus, er vært og har sammensat et eksklusivt program.

– Jeg vil afspille og fortælle om nye og gamle guldklumper fra DRs radio-arkiv med bl.a. gamle mestre, der fører os tilbage til 50erne, en moderne historie om døde katte i Brovst, og jeg vil introducere nye talenter som Rebecca Bach-Lauritzen og hendes lydmættede historie fra 2017 om en hjernerystelse. Publikum vil høre radio på en måde, de aldrig vil glemme igen, siger den erfarne radiojournalist.

Claus Vittus kendes af lytterne som mangeårig vært og reporter på P1 og P2, og har tidligere modtaget DR’s Krygerpris, for sin særlige indsats for radiomediet. Prisen er opkaldt efter Christian Kryger, der regnes for at være én af radioens pionerer udi radioreportagen. Claus Vittus har lavet radio i mere end 30 år, men brænder stadig for reportagen og de gode radiofortællinger.

De seneste år har fænomenet med at høre radio i biografer bredt sig, og især Københavns Radiobiograf har haft succes med velbesøgte månedlige arrangementer.

– Radio en kommet ind i en ny guldalder med podcasts, som kan downloades, når det passer én. Biografen forstørrer oplevelsen, når man ikke samtidig skal koncentrere sig om opvasken eller cykelturen. Og så er det noget helt særligt at sidde i en sal med dæmpet belysning og lytte i fællesskab, fortæller Ole Fugl Hørkilde, medstifter af Københavns Radiobiograf.

Radiobiografen laves i samarbejde med DR Nordjylland, og introduceres af P4 vært, Dan Grønbech. Der er gratis entré til arrangementet, der foregår hos Biffen i Nordkraft kl. 11.

Se mere her