Klumme: Vestbyens nye kulturhus – AbZalon Event Factory

TEKST KIT SØRENSEN | FOTO PER LANGE

Da jeg første gang trådte ind ad døren hos foreningen AbZalon Event Factory, Aalborgs nye multikulturhus med kunst og events, var jeg i selskab med min søn Kasper. Vi mødte tilfældigt lejer og metallurgisk ingeniør (specialist i metaller) Michael Koch i porten til baghuset. Dette var før det tidligere maskinværksted havde fået sig en ordentlig make-over. Michael tilbød en rundvisning i baghuset og fortalte begejstret om sine planer.

Oser af stemning

Der er sket rigtig meget siden. I dag oser AbZalon Event Factory af en blanding af svensk ødegård og Emil fra Lønnebergs træværksted. Tilfældigt, siger Michael, mens Bo Kaspers Orkester lifligt flyder ud af højttalerne i baggrunden. Men tilfældigt virker det bestemt ikke på en indretningskonsulent som mig…

Michael og jeg sidder i en af de mange sofagrupper i lokalet. Der er levende lys på bordene, og stemningen i baggården er hyggelig denne sene onsdag aften. Pludselig falder det mig ind, at stedet minder mig utroligt meget om Fjordbyen – et sted, hvor mangfoldighed og rummelighed er en naturlig del af stedet og stemningen. Her er alle velkomne.

Jeg opdager et maleri på væggen. Michael smiler skævt.

Billedet forestiller en nøgen kvinde og hendes runde numse.

– Jeg havde en kæreste engang. Hun havde verdens smukkeste numse, og jeg måtte bare male den, griner Michael.

Det viser sig, at Michael er multikunstner. Han har malet, designet møbler og opfundet flere ting gennem årerne. Sidste skud på stammen er en regnvandsopsamler i kobber og galvaniseret stål som kommer i produktion i den nærmeste fremtid.

En forening

Det var egentlig planen, at AbZalon skulle have åbnet dørene i sensommeren sidste år. Det blev til én koncert, og så måtte stedet lukke ned. Til stor glæde for Michael Koch kunne han endelig slå dørene op i maj og invitere til en udsolgt premierefest i baggården. Denne aften var der hele tre bands på scenen, kød på grillen og lækre salater til en billetpris på sølle 100 kr. Undertegnede var selv tilstede. Og det er bestemt ikke sidste gang!

Dette er et sted, jeg i fremtiden kommer til at hygge mig, sammen med mine venner.

Hold øje med Abzalon Event Factory på Facebook. Og husk, stedet er en forening, så du skal tilmelde dig arrangementerne for at kunne komme ind.