Klumme: Kunsten at tænke nyt

TEKST KIT SØRENSEN | FOTO Per Lange

Foto Per Lange

I denne udgave af Kit & Kunsten kan I læse mere om det mest spændende og vanvittige projekt, jeg hidtil har sat i gang:

Vi skal tilbage til sommeren 2020. Jeg sidder og nyder en G&T på min onkel Asbjørns terrasse i Hals. Solen varmer, fuglene fløjter og man kan høre havets brusen i det fjerne. Stemningen er høj og snakken går på, hvor mange kunstnere, vi egentlig har i Danmark og hvordan man lokaliserer dem? Asbjørn, som selv er kunstner, mener, at man burde samle alle nulevende og døde kunstnere i ét samlet opslagsværk. Meget ambitiøst projekt, måtte jeg tilføje!

Men jeg har faktisk ofte selv efterlyst en bog, hvor veletablerede kunstnere, gallerier og museer er samlet. En guidebog, som har til formål at overskueliggøre kunsten i Danmark, så kunstinteresserede og turister kan opsøge al det bedste kunst, vi kan tilbyde i landsdelene.

Interessen for kunst er stor

Grundet corona har danskerne som aldrig før haft tid til nærhed og fordybelse. Og interessen for kunst er stor. Det autentiske og unikke er i høj kurs, og ønsket om at opleve og omgive sig med fantastisk kunst og kunsthåndværk er blevet en del af den danske kultur.

Jeg luftede idéen for Betine Brix, som ejer af reklamebureauet Creativum og Magasinet Appetize. Betine kender alt til mig og mine “skøre idéer”, da vi har haft mange projekter sammen. Hun greb bolden, og i samarbejde med mit forlag er vi nu i gang med bogprojektet “KUNSTRUTEN” som bliver en serie bestående af syv guidebøger, hvor “KUNSTRUTEN Nordjylland” bliver den første. Sidenhen kommer KUNSTRUTEN Midtjylland, Sønderjylland, Fyn, Bornholm og øerne, Sjælland og hovedstadsområdet til.

Store planer

Planen er, at den første bog udkommer inden sommerferien og vil blive solgt i boghandlere landet over, samt sommerhusudlejningsbureauer, lufthavne, gallerier, museer og færgeruter.

Jeg har i løbet af de sidste par måneder haft kontakt med over 100 kunstnere, gallerier og museer, som alle har taget imod “KUNSTRUTEN” med åbne arme. Min sommerferie er allerede booket med research til de næste bøger! Jeg glæder mig over alle de invitationer, jeg har fået, og glæder mig til at besøge gallerier og kunstnere landet over.

Danmark er en overdådig skattekiste fyldt med kunstperler. Det er bare med at vide, hvor de er.

Danmark er en overdådig skattekiste fyldt med smukke og værdifulde kunstperler, men alt for mange af disse kunstperler er efter vores mening desværre lidt for godt gemt og dermed også for svære at finde, for den der gerne vil. Med KUNSTRUTEN sætter vi derfor fokus på kunst og kunsthåndværk.

KUNSTRUTEN er en lækker fysisk opslagsbog, hvori vi samler gallerier, museer, atelierer, værksteder og lignende, der er åbne for turister og kunstinteresserede, med det formål at overskueliggøre kunsten i Danmark. Vejl. pris 149,-