Klassikerkampen: Kan Tove Ditlevsen slå H. C. Andersen

Foto: Aalborg Bibliotekerne

Pressemeddelelse

Aalborg Bibliotekerne gør sig klar til Klassiker-kampen – en højtlæsningsduel med de største danske forfattere i kampzonen. DR og landets biblioteker går sammen om at skabe læselyst. D. 16. maj læser bibliotekerne højt af seks store, danske forfattere, som er omdrejningspunktet i en ny DR1-serie.

Bibliotekerne og DR sætter læsning i fokus i en lang række programmer og formater fra den 9. maj – heriblandt DR1-serien Øgendahl og de store forfattere, hvor komikeren Mick Øgendahl er vært. Han tager på tidsrejse i litteraturen for at møde H.C. Andersen, Tove Ditlevsen, Dan Turèll, Herman Bang, Johannes V. Jensen og Karen Blixen. På denne tidsrejse bliver Mick Øgendahl klogere på deres liv og på, hvorfor de blev forfattere.

For at komme dybere ind i forfatternes værker åbner bibliotekerne dørene for publikum, når Klassiker kampen blæses i gang onsdag d. 16. maj rundt om i landet.

De imponerende litterære klassikere bringes til live gennem højtlæsnings-dueller, hvor to oplæsere kæmper på ord, og på den måde giver publikum en anderledes og passioneret indføring i de seks forfatterskaber, som DR1’s serie portrætterer. Der bliver vist sider af forfatternes værker, som de fleste ikke kender.

Tina Bang Jakobsen, udviklingschef ved Aalborg Bibliotekerne udtaler:

”Bibliotekerne i Danmark arbejder hver eneste dag på aktivt at formidle litteratur og skabe læseglæde hos borgerne. Det gør vi via utallige aktiviteter, læseklubber og god klassisk formidling – der understreger, at den gode læseoplevelse ikke er noget ophøjet eller elitært – men en oplevelse, der er tilgængelig for alle. Og det er netop det, vi gerne vil opnå, når vi nu går sammen med DR og støtter op om deres programserie “Øgendahl og de store forfattere”

Klassiker-kampen er Bibliotekernes indgang til læse-indsatsen, som DR og Bibliotekerne kører sammen. Indsatsen løber over seks uger fra d. 9. maj.

Bibliotekernes temasamarbejde er koordineret af Aalborg Bibliotekerne og er støttet af Slots – og Kulturstyrelsen.