Kendte kræfter i årets Vinterrevy

tekst & foto CHrISTINa SVENDSEN

I øjeblikket spiller Vinterrevyen endnu engang hos Aalborg Kongres & Kultur Center. Holdet består af yderst erfarne revyskuespillere, hvor de fleste også har prøvet kræfter med Vinterrevyen før. Vi tog en snak med skuespillerne Rasmus Krogsgaard, der også er instruktør, og Hans Holtegaard hvordan sådan en revy kommer på plads og hvordan der er at arbejde sammen som et nyt hold

I år består Vinterrevyen af yderst erfarne kræfter, hvor 3 af skuespillerne alle har medvirket før. Det er dog første gang de står sammen på scenen i Europahallen, hvor Vinterrevyen i år spiller for 27. gang.

Aalborg Vinterrevy 2016
Årets skuespillerhold i Aalborg Vinterrevy 2016 (Randi Winther, Vicki Berlin Rasmus Krogsgaard og Hans Holtegaard).

Mere tempo

Der er forskellige revyer både sommer og vinter, og materialet skal tilpasses sæsonens publikum.

Hvad er det specielle ved Vinterrevyen?

– Den stor forskel er jo, at det ikke er en sommerrevy, starter Hans.

– Ja, vi har halstørklæder på, griner Rasmus og fortsætter;

– Folk sidder jo og julefrokosthygger nede i salen, så derfor tager man måske lidt hårdere fat i nogle af numrene. Altså, der skal lidt mere tempo på end om sommeren. Man må gå ud fra at promillen er lidt højere, og det gør slet ikke noget, for det bliver jo bare endnu mere festligt for dem og os. Derfor må vi for Guds skyld heller ikke kede dem. Man skal passe på med de stille og poetiske ting, men det lader vi dog ikke helt være med, afslutter han, mens Hans nikker samstemmende.

Vi snakker med Rasmus og Hans lige efter hele holdet havde været til tekstmøde med Ernst i slutningen af september. Der hvor hele revyen begynder at tage form, men Rasmus og Hans holder kortene tæt ind til kroppen.

Hvad kan man forvente sig af årets revy?

– Lidt af hvert, siger Hans med et lumsk smil.

– Lige præcis, griner Rasmus og fortsætter;

– Vi ender faktisk med at have flere ting, der er meget aktuelle. Man plejer at sige, at sommerrevyerne er dem, der skal være mest aktuelle og vinterrevyerne, hvor der går lidt julerevy i den, skal være underholdende, men jeg synes faktisk vi kommer ind på nogle emner, som har fyldt meget i år, både lokalt og på landsplan. Så har vi ikke sagt for meget.

vinterrevy2016-copyAlle byder ind

Hvordan foregår udvælgelsen af tekster?

– Den første udvælgelse er vel dig og Trille (Ernst Trillingsgaard, red.), ikke? siger Hans og kigger spørgende på Rasmus.

– Ja, men alle har haft mulighed for at byde ind.

– Ja, alle har haft mulighed for at byde ind med numre, som de gerne vil lave. Så har Trille og Rasmus lavet den første grovsortering. Når vi læser det igennem første gang, så ryger der allerede et par numre der. Og jo længere vi kommer, så bliver det mere og mere finpudset. I teorien har vi de numre vi skal bruge, men alt afhængig af hvor meget vi får smidt ud, så kan det godt være vi får brug for flere numre. I dag handlede det også om at vi lige skulle arbejde os ind på hinanden. Jeg har aldrig arbejdet sammen med Hans og Randi før, men jeg arbejdet rigtig meget sammen med Vicki og kender nogenlunde hendes smag.

– Jeg har faktisk ikke arbejdet sammen med nogen af jer før, og det er jo altid spændende at arbejde sammen med nogle nye, indskyder Hans.

– Det syntes jeg også altid giver en god inspiration. Og vi er ikke blevet uvenner endnu, afslutter Rasmus med et smil.

Den gode stemning smitter

– For at en revy fungerer, så er noget af det vigtigste, i mine øjne, at holdet fungerer godt sammen. Hvis det lykkedes, så smitter det også af på det der bliver lavet. Hvis et hold ikke rigtig bryder sig om hinanden, så bliver det heller ikke særlig godt, det der bliver lavet på scenen, fortæller Hans.

Har I prøvet forløb, hvor holdet ikke fungerede?

– Nogle forløb er altid lykkeligere end andre og man er aldrig i tvivl, når det falder i hak på den gode måde. Så kan man mærke hvor mange ressourcer, man pludselig har til at knokle for et godt resultat. Vi er måske ikke et fasttømret hold endnu, men i den sidste intense uge op til premieren, så skræller man mange lag af og bliver meget følelsesmæssigt involveret og kommer tæt på hinanden. Når man når til en premiere, så føler man, at man kender hinanden godt.

Aalborg Vinterrevy spiller for sidste gang i weekenden d. 9. og 10. december og du kan stadig nå at få billetter. Se mere her