Kammaprisen vender tilbage

Tekst og Foto Presse/Louise Dybbro

Sidste år blev årets mest inspirerende Nordjyske kvinde kåret for første gang. I år vender Kammaprisen tilbage den 7. oktober i Musikkens Hus i endnu større skala og med nye tiltag, der skal bidrage til FN’s 5 Verdensmål om ligestilling mellem kønnene.

Kammaprisen er en nordjysk prisuddeling, der blev afholdt for første gang i efteråret 2020. Prisuddelingen har til formål at hylde seje og inspirerende kvinder i Nordjylland, og 26.000 danskere så med, da showet blev streamet live fra Musikkens Hus, hvor Jane Rygaard Pedersen blev kåret som vinder ud af 121 nominerede, 50 semifinalister og 5 finalefinalister.

Kammaprisen har betydet, at jeg har fået øjnene op for, hvor mange dygtige kvinder, der findes i Danmark. Det blev meget tydeligt til prisuddelingen, hvor ikke to profiler ud af de i alt 50 semifinalister var ens. Og det er netop det særlige ved Kammaprisen, at vi som kvinder kan hylde hinanden og få øje på, hvor mange interessante kvinder, der i virkeligheden findes, lyder det fra Jane Rygaard Pedersen, der vandt Kammaprisen 2020.             

Jane Rygaard Pedersen er en af Danmarks højest placerede erhvervskvinder i den globale teleindustri med base i Nokias afdeling i Aalborg. Efter Jane vandt Kammaprisen, oplevede hun, at der blev skabt en positiv debat omkring kvinders rolle i det danske erhvervsliv:

Der blev skabt en efterfølgende positiv diskussion om kvinder i bestyrelser og kvinder i lederstillinger, som jeg synes var rigtig interessant. Med Kammaprisen er jeg blevet opmærksom på, at det er vigtigt at være en god rollemodel, og derfor ønsker jeg også at give mere tilbage til Nordjylland ved netop at være en rollemodel og også inspirere andre kvinder til at overveje at gøre karriere inden for det tekniske område, hvor der nu og i fremtiden er behov for flere.

 

Nyt initiativ belyser barrierer og muligheder mellem kønnene
Efter de mange positive tilbagemeldinger fra sidste års Kammapris, har initiativtagerne Karina Burgdorff og Maja Torp besluttet, at prisuddelingen skal finde sted igen i år. Datoen er fastsat til torsdag den 7. oktober i Musikkens Hus, og foruden et kæmpe show er det også flere nye initiativer i støbeskeen:

I år lancerer vi Kamma Viden, hvor vi først og fremmest vil bidrage til FN’s Verdensmål om ligestilling mellem kønnene. Vi vil vi lave vores egen videnskabelige undersøgelse, hvor vi ønsker at undersøge barriere og muligheder i mænd og kvinders karriere. Vi er nysgerrige på kønnene, og vi vil ud fra en positiv og konstruktiv tilgang undersøge, om der er nogle udfordringer, som vi i regi af Kammaprisen kan være med til at støtte op om med nye initiativer, fortæller byråds- og folketingsmedlem Maja Torp, der netop har fået plads i Folketingets ligestillingsudvalg. Hun uddyber:

Det ligger mig meget på sinde, at vi kan bruge den platform, vi har fået skabt med Kammaprisen til kunne identificere områder, hvor der er skævvridning mellem kønnene. Vi vil gerne være med til at gøre en forskel, og derfor vil vi også præsentere nogle af de resultater, vi kommer frem til med Kamma Viden til showet den 7. oktober, hvor vi kan dele ud af ud vores viden og efterfølgende sætte handling bag ordene.

Foruden Kamma Viden iværksættes også initiativet Kammas Saloner, der har til formål at skabe rum til at kunne samle nutidens og fremtidens modige, intelligente og stærke kvinder. Her er målet at semifinalisterne fra sidste års Kammapris kan mødes og udveksle viden og erfaring med andre kvinder i Nordjylland.

Kammaprisen kommer igen i år til at finde sted i Musikkens Hus. Sidste år blev showet livestreamet på grund af corona, men i år er forberedelserne i gang til et stort show med fysisk tilstedeværelse kombineret med livestreaming og en lang række indslag.

 

For yderligere oplysninger, kontakt venligst:

  • Initiativtager Karina Burgdorff, Kammaprisen, tlf. dir. 20 76 33 26, e-mail burgdorff@hum.aau.dk
  • Initiativtager Maja Torp, Kammaprisen, tlf. dir. 27 32 54 54, e-mail torpmaja0504@gmail.com
  • Presseservice: Kathrine Kanne, tlf. dir. 20 26 79 81, e-mail kathrine@sandpr.dk