KÆRLIGHED VED FØRSTE HIK bliver til stjernebesat musical med Sofie Lassen-Kahlke og Robert Hansen i hovedrollerne

AKKC rykker endnu en stor musical til Aalborg, når roman- og filmsuccesen ”Kærlighed ved første hik” spiller fem dage 27. november til 1. december i 2018.

Udover Sofie Lassen-Kahlke og Robert Hansen medvirker i musicalen også Joachim Knop, Karl Bille og mange flere. Forestillingen instrueres af Peter Langdal, og der er premiere 20. september 2018 i Tivolis Koncertsal, efterfulgt af en turné rundt i hele landet til seks byer med Aalborg og Aalborghallen som første stoppested. Billetsalget går i gang på fredag den 27. oktober kl. 10.

Først var det en fantastisk populær ungdomsroman, så blev det en kæmpesucces på film, og nu bliver KÆRLIGHED VED FØRSTE HIK til en stor ny original dansk musical, når der næste år er bliver urpremiere.

  • Jeg var selv en stor fan af Kærlighed ved første hik og er derfor helt vild med, at vi i Aalborg kan præsentere den nyopsatte musical næste år. At AKKC igen får en så stor produktion til byen er helt efter musicalplanen, hvor vi har satset på Midt om natten, og lige har sagt farvel til Les Misérables, som var første musical i vores nye samarbejde med MCH i Herning, siger Nicolaj Holm, direktør i AKKC.

Sofie Lassen-Kahlke, Robert Hansen og co. vender tilbage

I slutningen af 1990’erne kom hele Danmark på fornavn med Anja og Viktor. Nu bliver deres historie til en ny stor romantisk musical for hele familien.  I KÆRLIGHED VED FØRSTE HIK – THE MUSICAL vender Sofie Lassen-Kahlke og Robert Hansen tilbage til deres helt store gennembrudsroller som Anja og Viktor, nu omkring de 40 år, mens det også bliver til et kærkomment gensyn med bl.a. Joachim Knop og Karl Bille.

Den allerførste gang – og 20 år efter

Genoplev den romantiske kærlighedshistorie om den kejtede 1g’er Viktor og den smukke 3g’er Anja, og oplev, hvordan Viktor går totalt ned med hikke ved klassefesten, da han vil byde den smukke Anja op til dans. Hvordan Viktor forærer Anja en fugleedderkop i fødselsdagsgave og forvandler hendes fest til et mareridt. Hvordan en romantisk sejltur på mølleåen alligevel åbner Anjas øjne for den generte og klodsede Viktor.

Musical-versionen udspiller sig på to tidsplaner: Dengang i 1999 hvor Viktor mødte sin elskede for allerførste gang – og lige nu, i 2017, hvor Anja netop har forladt sin mand gennem snart 20 år. Viktor er selvfølgelig fortvivlet, midtvejskrisen har indfundet sig i parforholdet, Anja er væk – og hvad er livet så værd? Hvordan skal han nogensinde få sin elskede tilbage? 

De to talenter, som skal spille Anja og Viktor som unge, findes ved en storstilet audition i løbet af foråret.

Innocent Blood, Søren Frellesen og Peter Langdal

Musikken leveres livepå scenen af bandet Innocent Blood, der skrev filmens populære soundtrack inkl. gyldne hits som ”Den første gang”, ”Min helt alene” og ”I nat står tiden stille”.

Bandet var op gennem 90´erne et markant rockband med seks albums, en guldplade og en Grammy-nominering. Innocent Blood har inspireret og påvirket en hel generation med deres musik, og især soundtracket til Kærlighed ved Første Hik, anført af nummeret ”Den Første Gang” giver stadig stor genlyd. Musicalen byder endvidere på et nostalgisk genhør med en række af Martin Brygmanns største hits samt andre store danske 80’er og 90’er-hits.

Forestillingens manuskript skrives af Søren Frellesen, som udover at have skrevet filmmanuskriptet til filmen Kærlighed ved Første Hik, senest har haft stor succes med TV2 Charlie-serien Mercur. Forestillingen instrueres af én af landets mest prisbelønnede og anerkendte instruktører, Peter Langdal.

Glæde hos producenterne

KÆRLIGHED VED FØRSTE HIK – THE MUSICAL produceres af Langkjær Entertainment ved Thomas Langkjær med rødder i Hjørring og Live Nation i samarbejde med Black Box Theatre fra Holstebro. Parterne producerede sidste år forestillingen Dirch. Langkjær Entertainment og Live Nation stod endvidere sidste år bag Queen-musicalen We Will Rock You og arbejder til næste år sammen om den kommende Midt om Natten-musical.

På vegne af de tre producenter udtaler forestillingens Executive Kreative Producent, Thomas Langkjær, fra Langkjær Entertainment:

– For os der står bag realiseringen af musicalen er det en gammel drøm, der nu bliver til virkelighed. Jeg husker selv med stor glæde bogen fra min barndom og filmen fra min ungdom, så det er med enorm nostalgi, kærlighed og forventningens glæde, at vi nu søsætter Anja og Viktors kærlighedshistorie på scenen.  Vores ambition er at skabe næste efterårs helt store, romantiske og festlige musical med masser af fed musik, et stort og veloplagt ensemble og Robert Hansen og Sofie Lassen-Kahlke i topform. Vi glæder os, og hele holdet glæder sig.

Billetter kan købes fra fredag den 27. oktober kl. 10 i AKKC’s billetkontor tlf. 9935 5566 eller via akkc.dk og ticketmaster.dk. Billetter til forestillingerne fra 27. november til 1. december koster tirsdag til torsdag fra 365 kr. til 525 kr. og fredag til lørdag fra 385 kr. til 545 kr. Forestillingen tirsdag den 27. november bliver én af stjerneforestillingerne i 2018/2019-sæsonen, og er derfor ikke til salg pt. Købes billetterne inden 24. december er der en rabat på 50 kr. pr. billet.