Julestemning i Kildeparken

tekst Christina Svendsen | foto Presse

Julen begynder at nærme sig og det er heldigvis ikke kun i byens butikker, at man kan se det. Aalborg Kongres & Kultur Center byder igen i år på et hyggeligt juleafbræk i Kildeparken, når De Syngende Træer i Kildeparken bliver til De syngende Juletræer den 15. november.

Hele 58 af de 92 kunstnere, der har plantet et træ i parken, har lavet julemusik. Fra den 15. november og indtil nytår vil de spille julemusik i stedet for den sædvanlige musik.

Det bliver de fire medvirkende i årets Aalborg Vinterrevy, Rasmus Krogsgaard, Vicki Berlin, Pernille Schrøder og Thomas Mørk, der får æren af at tænde for julemusikken torsdag d. 15. november inden revyens første forestilling senere på dagen.

200 levende lys

Der bliver skruet ekstra op for julehyggen, når det er søndag i advent. Der tænder Aalborg Kommunes Park & Natur 200 levende lys, når mørket falder på. Det er et smukt syn der, sammen med de mange store stjerners julemusik, får julestemningen til at sprede sig.

Blandt de 58 træer, der spiller julemusik, er der stjerner som Sissel Kyrkjebø, Bob Dylan, Hansi Hinterseer, Beyoncé, Backstreet Boys, Elton John, Stevie Wonder, Cliff Richard og Jethro Tull, og Katie Melua. Det er dog ikke kun bløde juletoner, for terroristen Achmed, som komikeren Jeff Dunham står bag, synger julen ind med nummeret Jingle Bombs.

De Syngende Træer er den eneste attraktion af sin slags i verden og har eksisteret siden 1987. 92 internationale kunstnere indtil nu har plantet et træ i Kildeparken i forbindelse med en koncert i Aalborg Kongres & Kultur Center. De 58 træer, som spiller julemusik, bliver pyntet, så de er nemme at kende.