Julemærkemarchen i Vejgaard sigter mod en dobbelt succes i forhold til sidste år

PRESSEMEDDELELSE: Vejgaard Handel, Vejgaard Samråd og Aalborg Firmaidræt / Foto: Jette Haugaard Grønhøj

Første søndag i december er der traditionen tro altid Julemærkemarchen og i år for 2. gang i Vejgaard, hvor Aalborg Firmaidræt, Vejgaard Samråd, Vejgaard Handel og De Frivilliges Hus Aalborg går sammen med andre aktive frivillige i Vejgaard om at arrangere marchen i Aalborg området.

 

Starten går i år fra Frivillighuset på Hadsundvej i Vejgaard klokken 10, hvor de som minimum håber at kunne slå rekorden på 115 børn og voksne fra sidste år og succesmålet er 200. Man kan også i år både gå eller løbe en tur sammen på henholdsvis 5 eller 10 km rundt i det skønne Vejgaard. I år “skyder” Rådmand Nuuradiin Salah Hussein fra Aalborg Byråd marchen i gang.

 

Ruterne fra sidste år gentages, da de modtog stor ros fra deltagerne i 2022, dog med et nyt startsted – Frivillighuset Aalborg (i Vejgaard). Deltagerne får udleveret et kort over ruten, hvor små historiske fakta om Vejgaard også er inkluderet.

 

Vi er stolte over at vi igen i år kan arrangere Julemærkemarch i Vejgaard hvor overskuddet går til Julemærkehjemmene, fortæller Anne Louise Vangsgaard fra Aalborg Firmaidræt, som for første gang er medarrangør på Julemærkemarchen.

 

Når deltagerne kommer i mål, er der diplom til alle og man kan hygge sig i huset med lækre æbleskiver og dejlig varm gløgg og saft som FDF Vejgaard står for.

 

Vejgaard samlede sidste år i alt 5.740 kr. ind. Vi håber at kunne slå dette beløb i år og håber rigtig mange vil kigge forbi med familien, kolleger, venner & veninder udtaler de 2 frivillige aktive fra Vejgaard Karen Sander Graven-Nielsen og Jette Haugaard Grønhøj, som henholdsvis repræsenterer Vejgaard Samråd og Vejgaard Handel.

 

 

Fakta – fortællinger fra sidste år:

 

En mand havde været med siden det blev afholdt med start inde fra det store posthus ved Budolfikirke, da startede det kl. 9. Og der var over 2000 deltagere.

 

Så var der ham med mærkebogen, han deltog i alle de marcher han kunne finde.

 

Og familien i 3 generationer der deltog. Den yngste datter er pt på ophold på julemærkehjemmet i Hobro. Og hun glædede sig til at komme derned i går aftes, så hun kunne vise sit diplom, for så ville hun modtage en belønning.

 

Og den ældre mand der nu gik med krykker, men kom og købte et emblem, da han havde deltaget altid. Så ville han gå så langt kræfterne rakte.