Juleindsamling til Skyggebørn stak af

PRESSEMEDDELELSE: SAND:PR - FOTO: Fotograferne Vesterbro

Nu afsløres beløbet på december måneds indsamling til Skyggebørn: ”Vi havde en forventning om at kunne indsamle 50.000 kr., men opbakningen har været overvældende,” lyder det fra initiativtageren.

 

Nordjyllands største julekalender – eller måske Danmarks største? Sådan lød det, da medarbejdere fra Byggefirmaet Staun den 1. december monterede en julekalender på 12 gange 12 meter på hjørnet af Vesterbro og Hasserisgade i Aalborg.

 

Julekalenderen har skabt en masse positiv opmærksomhed i bybilledet. Hver dag i december har forbipasserende, bilister og cyklister fulgt med, når dagens låge er blevet åbnet med et beløb til et godt formål – nemlig Skyggebørn, der hjælper børn og unge i sorg.

 

”Vi havde en beskeden forhåbning om, at vi ville blive enormt taknemmelige, hvis vi kunne indsamle 50.000 kr. til Skyggebørn. Men jeg havde ikke i min vildeste fantasi turde håbe på, at vi kunne stå med det resultat, som vi gør nu,” lyder det fra Henrik Staun, initiativtageren bag juleindsamlingen.

 

I takt med at virksomheder har tilkendegivet deres støtte til Skyggebørn, har flere vist interesse og et ønske om at støtte juleindsamlingen.

 

”Det har været nogle gode opkald og mails, jeg har modtaget fra flere store virksomheder, der har spurgt, om de kunne nå at være med i indsamlingen. Hertil har svaret været et stort selvfølgelig, for der er ingen grænse, når målet er at indsamle så mange penge som muligt til Skyggebørn,” siger Henrik Staun.

 

Tallene er nu gjort op, og det endelige resultat kan afsløres med en check på hele 108.650 kr. til Skyggebørn.

 

”Vi er yderst taknemmelige. Tusind tak for den store indsats og arbejde, der har været forbundet med at få indsamlingen op at stå på så kort tid. Pengene skal nu bringe glæde hos de mange børn og unge hos Skyggebørn,” siger Lotte Thomsen, der er partner og eventkoordinator hos Skyggebørn.

 

Hun fortsætter:

”Skyggebørn er en nonprofitorganisation, og vi modtager ingen offentlig støtte. Derfor er vi afhængige af økonomisk støtte fra virksomheder, fonde og medlemmer for at vi kan tilbyde børn og unge en gratis plads i en gruppe. Vi mærker stigende efterspørgsel, og flere har stor glæde af at komme, og derfor betyder det enormt meget, at vi kan modtage sådan et flot beløb, så vi kan fortsætte vores arbejde.”

 

Flere frivillige har været med til føre idé fra tanke til handling. Selvom det har krævet lidt ekstra timer i døgnet, har det nu været det hele værd.

 

”Henrik Staun fortalte om idéen i vores netværksgruppe, BNI Aalborg One, og derefter var vi en gruppe, der meldte os på banen. Vi har arbejdet i de sene aftentimer for at nå i mål med at få lavet og produceret kalenderen. Men det har været en sjov proces, og jeg må sige, at det har varmet at modtage så stor opbakning blandt sponsorerne, og vi nu står med et så flot beløb på checken. Det er det den søde juletid er til for. At vi kan sende en kærlig tanke videre,” siger Betine Brix fra Creativum.

Billedtekst: 

Henrik Staun overrækker check på 108.650 kr. til Lotte Thomsen og Marlene Ægidiussen Jensen fra Skyggebørn. Fra venstre: Kathrine Kanne fra SAND:PR, Kjetil Løite fra Fotograferne Vesterbro, Betine Brix fra Creativum, Henrik Staun fra Byggefirmaet Staun, Lotte Thomsen og Marlene Ægidiussen fra Skyggebørn.

Mere info om Skyggebørn

Skyggebørn er samtalegrupper for børn og unge i sorg, som har mistet én, der står dem nær eller har kronisk eller livstruende sygdom tæt inde på livet. Grupperne er inddelt efter alder – ikke efter årsagen, der har udløst sorgen eller hvor længe det er siden de har mistet.

 

Skyggebørns hovedafdeling ligger her i Aalborg og har derudover afdelinger i Aarhus, Esbjerg og København.

Skyggebørn er en nonprofitorganisation og modtager ingen offentlig støtte. Skyggebørn er derfor afhængige af økonomisk støtte fra virksomheder, fonde og medlemmer for at kunne tilbyde børn gratis plads i en gruppe.

 

Læs mere her: www.skyggeboern.dk