Hvorfor elsker vi Aalborg?

Generelt er vi aalborgenserne rigtig glade for vores by. Det er vi ihvertfald på APPETIZE, hvor vi er stolte og glade for at lave et magasin om og til Aalborg. Men hvad er det lige præcis, der er byens tiltrækningskræft? Det vil en ny fotoudstilling, der åbner den 12. oktober kl. 14 i Kedelhallen på Nordkraft, forsøge at give et svar på.

Baggrunden er, at fra 15. august til  15. september 2018 har VisitAalborg og Aalborg Stadsarkiv opfordret folk til at tagge deres billeder på Instagram med hashtag #weloveaalborg for på den måde at vise, hvad de elsker ved Aalborg og dele det med os andre.

Det har ført til 845 super flotte fotos fra mange sider af Aalborg. Limfjorden fører stærkt som populært motiv, men også mere ukendte steder i Aalborg er blandt motiverne.

For VisitAalborg har billederne givet et godt billede af byens tiltrækningskraft, og for Aalborg Stadsarkiv giver fotografierne et billede af byen i dag, som giver et hint om hvad der skal bevares for eftertiden.

Det har været svært at vælge, men en jury bestående af Henrik Broch-Lips fra Kunsthal NORD, Bente Jensen fra Aalborg Stadsarkiv og Kim Mikael Jensen fra VisitAalborg har nu udvalgt de 20 bedste billeder til  #weloveaalborg udstillingen.

Udstillingen kan ses i Nordkrafts Kedelhal fra 12. til  19. oktober, hvorefter den kan ses andre steder i byen, blandt andet hos Aalborg Stadsarkiv. APPETIZE er medsponsor på udstillingen og står bag en plakat med alle 20 fotografier, som lanceres på dagen.