Hos ‘Something by Tine Lund’ samles slow fashion, æstetik og design

Reklame | Something by Tine Lund

Reklame

Når man træder ind i butikken Something by Tine Lund i Nørregade, fornemmer man straks en unik atmosfære. Der er en særlig sanselighed over indretning, farver og materialer.

Den lille butik ligger i et charmerende bindingsværkshus med lavt til loftet og rustikke vægge. Forretningen er indrettet med rolige farver, der danner en intim og hyggelig ramme for handlen og indbyder til ro og fordybelse. Man mødes af fine tableauer og udstillinger, der giver lyst til at gå på opdagelse i butikkens spændende univers.

– Hos os prioriterer vi altid den personlige betjening, og vi elsker snakken med dem der kommer ind ad vores dør. Vi har kunder i alle aldre, og vi har også noget i alle prisklasser, så alle kan være med, siger Tine smilende, mens hun byder indenfor.

I butikken har Tine samlet et bredt sortiment af gedigne klassiske mærker som FRAU, Nørgaard på Strøget, Nailberry, Bisgaard, Jukserei, Helena Rohner, Petit Bateau, Anne Black, Bornholms keramik fabrik med flere, ligesom hun også sælger fine retromøbler og loppefund.

Står selv bag disken

Tine kommer oprindeligt fra Viborg, hvor hun igennem mere end 10 år har haft butik, inden hun flyttede til Aalborg.
– Drømmen om at åbne butik igen begyndte at tage form, efter jeg flyttede herop til min kæreste Frederik i Aalborg. Vi deler passionen for æstetik, kultur og kunst, og på den måde kunne vi hurtigt se et makkerskab indenfor den niche, fortæller Tine.
– Bag disken står jeg selv og vores dygtige studentermedhjælpere Ida og Nikoline, men Frederik er også en vigtig brik. Vi sparrer om både indkøb og praktiske opgaver, og så har Frederik et eminent blik for at finde de fine loppefund, vi sælger i butikken, siger Tine.

Kvalitet fremfor kvantitet

Tine har altid sværget til kvalitet fremfor kvantitet, og er stor tilhænger af konceptet ”Slow fashion”, som i al sin enkelhed går ud på at købe lidt men godt.
– Høj kvalitet, bæredygtighed og langtidsholdbart design er rigtigt vigtigt for mig. Når man køber varer her i butikken er forventningen, at de holder i flere år, både kvalitetsmæssigt, i praksis og i udtryk, siger Tine.

Tine viser os hen til en af butikkens mest efterspurgte mærker, danske FRAU.
– Et mærke som FRAU er netop billedet på slow fashion og slow living i en skøn forening. Mærket har et autentisk og gedigent udtryk, og den autencitet og enkelhed appellerer til vores kunder, fortæller Tine.

– Vi har altid et stort udvalg af FRAU i butikken, og derfor har vi også en del stamkunder på den konto. Er man først forfalden til FRAU, udvider man gerne garderoben med et enkelt stykke beklædning mere, oplyser Tine smilende.

Varer man ikke finder på hvert et gadehjørne

For Tine er det vigtigt, at man som kunde får en helt særlig oplevelse i butikken. Det betyder, at hun gerne går efter varer, man ikke finder på hvert et gadehjørne.

På hylderne finder man for eksempel bøger fra Novellix og Kin- folk, og smukke bogstøtter der forestiller blandt andet Hemmingway, Søren Kierkegaard og Karen Blixen.

Tine og Frederik elsker Frankrig, og købte derfor baretter hjem fra ”Le Baret”, som er en af de ældste producenter af baretter i Frankrig.
– Med blandt andet baretterne, nailberry og Nørgaard på Strøget har vi også ramt de yngre kunder, og vi synes det er fantastisk, at vores kunder aldersmæssigt har så stor spredning, ligesom vi også med vores webshop efterhånden har et kundegrundlag i hele landet, fortæller Tine.

I butikken hænger de smukkeste julestjerner med lys i fra svenske ”Watt & Weke”, og der er fint pyntet op i med naturens materialer og julepynt, der også kan købes.
– Jeg elsker alt ved julen og stemningen, der følger med, og jeg glæder mig til at hjælpe vores kunder med gaver og pynt gennem hele december, slutter Tine.