Hjørring – En levende by med masser af gågade-miljø, museer og historier

Tema | Hjørring

Hjørring er en meget levende handelsby, der indbyder til shopping hele året rundt. Den lange gågade snor sig gennem Hjørrings centrum. Her ligger butikker side om side med cafeer og restauranter. Med den hyggelige Stokbrogade i vest og det brusende Metropol ShoppingCenter i øst har Hjørring alt hvad shopping-hjertet kan begære. Her findes et væld af spændende butikker, restauranter og specialforretninger med alt fra smykker, designmøbler og boligudstyr til sko og beklædning. Midt i Østergade findes også en dejlig legeplads for de mindste.

Det gamle Hjørring

En lille bæk kaldet Strømmen gav navn til Strømgade, som idag er den ældste del af gågaden. Området omkring Nørregade er den ældste del af Hjørring. Her finder du historiske bygninger, de tre kirker og Vendsyssel Historiske Museum.

Vendsyssel Kunstmuseum

Vendsyssel Kunstmuseum har siden 2003 haft til huse i den gamle Bechs Klædefabrik midt i Hjørring by. Arkitektfirmaet C.F. Møller, København, forestod ombygningen af den gamle industribygning fra 1894 til en moderne og smuk kunstmuseumsbygning.

Vendsyssel Historiske Museum

Her findes en stor samling af lokale historiske klenodier. Museet er bygget op af historiske bygninger, fx. Skolegade 8, som er byens ældste skolehus fra 1825. Den sidste henrettelse i Hjørring fandt sted i juli 1822. På Historisk Arkiv på museet opbevares en notatbog, som indeholder en skildring af henrettelsen og bortfjernelsen af liget. Få hele historien på Vendsyssel Historiske Museum.

Hjørring emmer af historie. Området omkring Nørregade er den ældste del af Hjørring. Her kan man stadig se de gamle bygninger og historiske stræder.

De 3 Kirker

Allerede i tidlig middelalder fik byen hele 3 kirker, de tre middelalderkirker Sct. Hans Kirke, Sct. Olai Kirke og Sct. Catharinæ, som ligger et stenkast fra hinanden. Det inviterer til en kulturhistorisk kirkevandring gennem otte århundreder. At bydelen samtidig er nænsomt og karakterfuldt istandsat og vedligeholdt, gør en gåtur i det gamle Hjørring til en helt særlig oplevelse. Desuden fandtes, dengang sydvest for byen, et Sankt Knuds Hellig Kors kapel i tilknytning til en gennem lange tider besøgt helligkilde. I dag er der et anlæg kaldet Sct. Knuds kilde.