Hjemmelavet julegløgg

delimarché café | Advertorial

Delimarché Café er en nyåbnet café på Eternitten lige overfor Netto. Her er der plads til vennerne, familien, barnevognen og dig på farten. Derudover er der gratis wi-fi, hvis det er det, du har brug for. Er du morgenfrisk, serveres der alle hverdage fra kl. 8.00 et lækkert morgenbræt, og i weekenden byder Delimarché på et brunchbræt med lidt af det hele fra kl. 10.00. Desuden byder caféen på sunde sandwich og sprøde salater samt hjemmebagt kage til din friskbryggede kaffe

Opskriften svarer til cirka 10 glas gløgg

Det skal du bruge:

Gløgg-essens:

1 flaske rødvin

300 g brun farin

20 g kanelstænger

20 hele nelliker

20 g hele allehånde

10 g kardemomme

1 laurbærblad

2 stjerneanis

Gløgg:

100 g rosiner

3 dl portvin

1,5 l kraftig rødvin

2 dl brun rom

2 dl snaps

Skal af 1 appelsin

2 dl frisk appelsinsaft

100 g mandler

Fremgangsmåde

Dag 1: Lad rosinerne stå og trække i portvinen i et døgn.

Lav dernæst gløgg-essens.  Alle ingredienserne kommes i en gryde. Det hele varmes op til lige før kogepunktet (det må ikke koge). Lagen køles derefter ned, og krydderierne sigtes fra. Opbevares i køleskab til dagen efter.

Dag 2:  Selve gløggen laves. Varm alle ingredienser (inkl. rosiner og ekskl. mandler) forsigtigt op. Tilsæt essensen og til sidst mandlerne (og husk det ikke må koge).

Pynt med et par skiver friskskåret appelsin samt en kanelstang.

Din gløgg er klar til at servere og nyde med gode venner på en kold vinterdag.

Vil du smage gløgg uden at have besværet med at lave den, så har Delimarché den på kortet hele november og december. Kagerne vil i disse måneder naturligvis lade sig inspirere af årets hyggeligste højtid.

 

Alexander Foss Gade 15, Eternitten

9000 Aalborg,

Tlf: 23 41 81 43

www.delimarche.dk