Her er det endelige line-up til sommerens store Shu-bi-dua-fest

PRESSEMEDDELELSE: Musikkens Hus / Foto: Kenneth Nguyen og VICTOR JONES

Der bliver meget snart folkefest på havnefronten i Aalborg. Torsdag 15. juni fyres der op for den fede rock ved en kæmpe Shu-bi-dua-hyldestkoncert på Musikkens Plads. Det endelige line-up er nu på plads, og de nyeste tilføjelser på plakaten er Anders Blichfeldt, Shaka Loveless, Pauline og Danser med piger.

 

Det bliver en hit-spækket koncert. Sangene leveres af de deltagende kunstnere, der hver især fortolker sit eget favoritnummer, når de hylder det ikoniske band på scenen. Det er allerede afsløret, at Birthe Kjær, Michael Learns to Rock, Martin Brygmann, Djämes Braun, Ida Laurberg, Platt-Form og Hardinger Band deltager i festen.

 

Nu er endnu flere artister klar til at fejre det helt store Shu-bi-læum. Anders Blichfeldt er mest kendt som forsanger, guitarist og komponist i pop-rock-gruppen Big Fat Snake, men har også haft succes som soloartist. Rapper og sanger Shaka Loveless brød igennem på den danske musikscene i 2012 med singlerne Tomgang og Ikke mere tid. Sanger og sangskriver Pauline blev i 2021 P3’s Uundgåelige med sin debutsingle Ny og næ, der har over 3 mio. afspilninger på Spotify. Hun står også bag sangen Noget for nogen, der ligesom Ny og næ har vakt genlyd på de danske radiokanaler. Danser med piger er en af de nyeste grupper i dansk musik. Popgruppen vandt i 2022 popularitet med sangen Danser med piger, og har siden samarbejdet med etablerede kunstnere som både Kidd og TopGunn.

 

For flere af de optrædende artister er det ikke fremmed at fortolke andre store, danske musikeres sange. Både Anders Blichfeldt, Shaka Loveless og Djämes Braun har nemlig medvirket i den populære TV 2-programserie Toppen af Poppen.

 

Fest, fællesskab og fællessang
Den røde tråd i hyldestkoncerten er Shu-bi-duas store sangkatalog – og der er masser af hits at vælge fra, for Shu-bi-dua har ca. 240 sange i rygsækken. Det hele startede med Fed Rock for 50 år siden. Og netop dette hit er selvfølgelig på setlisten. Det er Anders Blichfeldt, der fremfører sangen i en rock-medley af flere Shu-bi-dua-hits. Publikum kan også se frem til at høre calypso-sangen We Wanna Be Free, der fortolkes af dancehall-stjernen Djämes Braun. Hvilke sange, de andre artister fortolker, må dog forblive en overraskelse lidt endnu. Men med diversiteten blandt artisterne er det kun fantasien, der sætter grænser for, hvad vi har i vente – og med Shu-bi-duas tekstunivers og livlige fantasi er baren sat højt.

 

Inden koncerten indtager coverbandet Den røde tråd Musikkens Plads – så der er Shu-bi-dua-stemning fra start til slut. Repertoiret repræsenterer fest, fællesskab og ikke mindst fællessang! Med dem som opvarmning bliver fællessangen fra de forreste publikummer kun overdøvet af de bagerste.

Arrangør

Musikkens Hus & TV 2 Danmark

 

Billetpris: 350 kr.

Tid og sted: Musikkens Plads – foran Musikkens Hus på havnefronten i Aalborg, torsdag 15. juni 2023