Helt seriøst, hvad er du bange for?

Tekst Nikoline Brix

Når angsten for ikke at passe ind styrer dit liv

Flere og flere mennesker, og specielt unge, er begyndt at få angst. Angst handler ikke bare om at være en smule bange. Nej, angst begrænser dig, og angst invaliderer dig.
 Angst kan sparke dig så langt tilbage, at du ender med at ligge i sengen og være bange for verden omkring dig.

Hvad fanden sker der?

Det er specielt de unge i dagens Danmark, der virkelig kan pisse mig af over det. Angst er gået hen og blevet en folkesygdom for de her unge mennesker, og DU er specielt særlig udsat, hvis du går rundt og hele tiden skal være så fucking perfekt.

Folkesygdom

Angst bliver faktisk i dag taget lige så alvorligt som stress og depressioner, når de unge søger deres læger. Ser man her på det større tal, rammes flere kvinder end mænd med angst. Ja, no shit Sherlock, det kommer virkelig IKKE bag på mig.

Vi laver ikke andet end at sammenligne os selv med andre „perfekte“ kvinder, og til hvilken gavn? Jo, det at være bange for ikke at være god nok, eller se smuk nok ud – det her med at bruge en masse penge på at skulle se så vanvittigt godt ud, fordi vores sociale medier siger vi skal, det er sygt. Vi skal passe på os selv – lære at elske os selv – elske vores forskelligheder!

Jeg HADER når man lader andre styre hvordan man skal få det perfekte liv. Vi bliver SÅ bange for at gøre noget forkert.

Hvordan kan du lære dig selv bedre af kende, hvis du hele tiden skal gå rundt og være bange! Have angst for ikke at være god nok. DU ER GOD NOK, hvorfor kan du ikke selv se det?

Der er ingen som dig, og det gør dig unik – dejlig, skøn og anderledes at være sammen med. Men hvis du altid søger noget andet – ja, vil være ligesom en anden, gør det dig ikke fantastisk. Det gør dig kedelig, ligegyldig og intetsigende. Så vær dig selv, vær glad for den DU er.
 Lad ikke dig selv påvirke så meget du får det skidt. Det fortjener du ikke.

Fuck de sociale medier, fuck hvad der siges, der er rigtig eller forkert. For hvem bestemmer hvad der er det? YES jeg har svaret.. det gør du, du bestemmer 😉

– Nikoline