Helmuth Bar & Kitchen: Kvalitet betaler sig

SMÅ JOB MED MENING | Helmuth Bar & Kitchen

Kvalitet betaler sig. Det mener makkerparret Mathias og Anders fra Helmuth Bar & Kitchen. Det gælder alle de services og produkter, som deres restaurant, cocktailbar og natklub byder på. Derfor ligger det ikke fjernt for dem at betale for engageret arbejdskraft gennem små job med mening

Pris og kvalitet hænger sammen

Mathias og Anders slog til, da muligheden for at overtage den ikoniske bar Helmuth bød sig i 2017. De kendte hinanden fra jobs i Aalborgs natteliv og havde en vision: Helmuth skulle henvende sig til et voksent kvalitetsbevidst publikum, som er klar til at betale for kvalitet – sat i kontrast til et ungdommeligt miljø i Jomfru Ane Gade, hvor en fadøl ikke kan blive billig nok. En modig strategi midt i en nordjysk kræmmermentalitet, men for Mathias er det også et oplysningsprojekt: Mange har ikke tilstrækkelig viden om restaurationsbranchen til at kunne gennemskue de processer, som alle koster, hvis man skal levere en totaloplevelse.

– En cocktail koster 100 kr. Nogle synes, det er dyrt, men så er jeg nødt til at sige, at skal den serveres i lækre omgivelser, hvor der er brugt tusindvis af kroner på interiør, lyssætning, den rigtige DJ, at der står en dørmand og siger pænt goddag og sørger for folks sikkerhed, skal man have mere end to tjenere til at betjene hundrede mennesker, – så er det vigtigt, at folk er villige til at betale 100 kr. Ellers hænger tingene ikke sammen, fortæller han.

At investere i mennesker

En sund sans for forretning og kvalitet kan let kombineres med en investering i mennesker. Helmuth har ansat flere medarbejdere gennem JobFOKUS, som rekrutterer mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet til lønnede småjobs på virksomheder. Christoffer på 20 år er et godt eksempel. Egentlig manglede stedet en opvasker. Men i dialog med Christoffer kom det frem, at han drømte om at arbejde i et køkken. Snart blev han lært op i at tilberede og anrette, begyndende med hverdagsbrunch efter Helmuth-standarder. Den tillid betaler sig:

– På meget få uger blev han lært op. Det sker kun, hvis man er villig til at tage investeringen og sætte den ekstra mand på, der kan holde ham i hånden og vise ham: Synes du, det her er i orden at sende ud til gæsterne? Sådan en som ham, som måske ikke førhen har oplevet at blive vist en masse tillid, jeg tror på, – eller jeg ser; de løber altid de skridt videre, når man gør det. Det stræber vi efter: At se hvor langt folks potentiale kan række. Hvis knægten har evner i køkkenet, så lad ham lave det, han rent faktisk godt kan lide, pointerer Mathias.

Medarbejderstab afspejler samfundet

Mathias nævner med et skævt smil, at han er humanist. Af det følger et menneskesyn:

– Jeg har kendt mange i mine år i branchen, der var kommet ind på alternative måder og måske havde været ude i vanskelige situationer privat i livet. Jeg kunne se en mening i at gøre en indsats for at være noget for mennesker, der måske har haft det lidt svært. Det er jo fint, at der er mange studerende, men det bliver også et specielt miljø, hvis ikke der er noget, der stikker lidt ud. Jeg kan godt lide, at man har forskellige personligheder og typer repræsenteret i ens medarbejderstab, så den afspejler resten af samfundet, fortæller Mathias.

Altid lønnet arbejdskraft

I ordningen Små Job Med Mening kan virksomheden betale en faktura eller ansætte direkte. Men medarbejderen får løn for sit arbejde;

– Der er mange virksomheder, der bare skifter praktikanter ud. Når vi har taget folk ind fra eksempelvis Små Job Med Mening har det været for bygge videre. Det er langt mere omkosteligt at blive ved med at skifte ud. Jeg har aldrig forstået dem, der spekulerer i det. Det kan godt være, at de får det til små penge, men du har en kæmpe udfordring i, at du hele tiden skal lære op. Det er så dyrt, og det giver en sindssygt dårlig oplevelse i slutproduktet, der kommer ud til gæsterne, konkluderer Mathias.

HVAD ER SMÅ JOB MED MENING?

Små Job med Mening er virksomhedens nemmeste vej til at få løst helt konkrete opgaver få timer om ugen og tage socialt ansvar samtidigt. Få din næste medarbejder på faktura og gør en forskel.

Læs mere på www.job-fokus.dk eller kontakt vores job – og rekrutteringsservice JobFOKUS

PETER LAURITSEN, seniorkonsulent, peter@job-fokus.dk, tlf. 61 15 87 83

SOFIE MØLLER JOHNSEN, rekruttering, sofie@job-fokus.dk, tlf. 40 12 36 66

RASMUS VESTERGAARD PEDERSEN, rekruttering, rasmus@job-fokus.dk, tlf. 24 94 44 07

ALLAN RAMONN OLSEN, rekruttering, allan@job-fokus.dk, tlf. 29 40 22 77