Har du gnisten?

tekst Sussie Vinkel munk | foto PRESSE | advertorial

– eller har du mistet den i farten, uden at vide hvor den blev af?

Kender du det? Solen skinner, og det gør ondt, at den gør det. Hvor du end kigger hen, kan du kun se lykkelige mennesker. Familier, der går med hinanden i hånden og spiser is på havnefronten, mens de snakker tillidsfuldt med hinanden med åbne ansigter. Par, der sidder og kigger dybt ind i hinandens øjne hen over caféborde. Selv de hjemløse, der står og sælger ”Hus Forbi” uden for Salling, ser mere ubekymrede ud, end du føler dig indeni.

Og dig… Du føler dig ikke glad indeni. De lykkelige mennesker virker som aliens på dig. Som en gruppe af væsner, du aldrig kan komme til at være en del af. Du går som en marionetdukke og er tilskuer til livet. Selvom du måske på overfladen ligner én af de andre, følges med din kæreste, din ægtefælle, dine venner eller dine børn, så er du der ikke. Du er et andet sted, i et tusmørke, hvor du bare fungerer, men ikke LEVER.

I min praksis som terapeut møder jeg en voksende del af dem, jeg her vil kalde ”skyggemennesker.” Mennesker, der ikke lever 100%, og som ikke ved hvorfor. De stiller konstant sig selv indre, tavse spørgsmål om, hvad der er galt. Hvorfor er de ikke lykkelige, når de måske har alt det, der normalt skal til for at få et godt liv? De har et godt job. De har bygget deres drømmehus. De har sunde og raske børn. Skyggemennesker skammer sig ofte meget over, at ha’ det som de har det, og derfor snakker de ikke med nogen om det.

Hvis du kan genkende dig selv, kan samtaleterapi hjælpe dig. Du får et fortroligt rum, hvor du kan reflektere over din skyggetilværelse, finde de dybereliggende forklaringer på, hvad den skyldes, og hvordan du kan finde veje ud af den, hvis du vil.
 Med fare for at lyde som en kliche – så lever vi kun én gang (går jeg ud fra, indtil det modsatte er bevist) så livet er for kort til længere perioder i skyggen. Når du finder veje ud, betaler det sig for dig. Du slipper for følelsen af ensomhed blandt andre mennesker. Du får en ny følelse af glæde. Når du bliver sat fri, og kan være dig selv 100%, er vejen banen for at udleve dine potentialer som menneske. Som forælder. Som partner. Som medarbejder eller som chef.

Rigtig god sommer

Kærlig hilsen Sussie

Sussie