Guldbæk Vingård – Økologisk dansk vingård med succes

REKLAME | GULDBÆK VINGÅRD

Annonce – Turen til Guldbæk Vingård går gennem et idyllisk, frodigt og kuperet område ved landsbyen Guldbæk syd for Aalborg. Mellem vinmarker, skov og overdrev vokser en herlig følelse af ro. Guldbæk Vingård er en familiedrevet økologisk vingård, der producerer cool-klima vin i særklasse, som har vundet flere internationale priser.

På Guldbæk Vingård finder vi tre generationer af familien Thrysøe, der dyrker en fælles lidenskab for dansk vin. Her deler 1. generation, Lone & Jan, og 2. generation, sønnen Kim og hans hustru Helle, rigtig gerne ud af historie og viden om den danske vinproduktion for at inspirere og berige de gæster, der ligger vejen forbi. Den familiedrevne vingård leverer høj kvalitet, der afspejler deres kærlighed til faget og naturen.

– Vi gør os virkelig umage for at skabe personlige og uforglemmelige oplevelser for de besøgende, der kommer. Vores vinproduktion er bæredygtig, og vi går meget op i regenerative teknikker, som kompostering og brug af naturlige gødninger. Det giver gode betingelser for sund vækst, og er til gavn for både miljøet og menneskers sundhed, fortæller Kim.

Vingården er et univers af betagende vineri, et smukt orangeri og vinmarker, så langt øjet rækker. De vilde blomster imellem rækkerne af vin gør det til en helt speciel oplevelse at rejse ind i vinens verden i Danmark.

Familien, vingården og de besøgende

At familien Thrysøe er stolte vinbønder, er man ikke i tvivl om. De tre generationer dyrker deres lidenskab med et mål om at fasttømre Danmark som et fremtrædende vinland. De elsker at dele deres vinoplevelser med de besøgende, og man har mulighed for at booke for eksempel vinsmagning med spisning.

– Vores tur starter ved vineriet, hvor vi byder velkommen, og herfra går vi ud i marken, hvor vi fortæller, hvad det kræver at dyrke vin i Himmerland. Der fortælles både om udfordringer og
de fordele, der er ved at dyrke i vores klima. Efter vandringen i marken besøges vineriet. Her fortæller vi, hvordan vi forvandler druerne til unikke vine. Turen afsluttes med vinsmagning i orangeriet, hvor der også serveres tapas, fortæller Lone.

Selskaber og arrangementer

Guldbæk Vingård er med deres idylliske omgivelser den perfekte kulisse for at afholde begivenheder. Uanset om det er VinYoga – som vingården selv afholder hen over sommeren – eller det er en konfirmation, en romantisk bryllupsreception, et møde for personaleforeningen eller en hyggelig familiefest, er vingården det ideelle sted.

Jan fortæller i den forbindelse lidt om, hvor vingården får deres råvarer til caféen og orangeriet fra;

– Vi kan godt lide at støtte lokalt og finder mange af vores råvarer hos små lokale producenter. Menuen varierer hen over sæsonen, men sammensættes, så den passer til de vine, man skal smage.

Hvis du tænker på at køre en tur forbi den spændende vingård, er det fint, hvis du booker i forvejen. Men det er selvfølgelig også helt fint bare at kigge tilfældigt forbi!

CAFÉEN & ORANGERIET

Fra medio april er der åbent alle ugens dage kl. 11 og 16 – dog ikke tirsdage

VINSMAGNING OG ARRANGEMENTER

Der kan bookes på udvalgte dage i løbet af året, ligesom der er særlige arrangementer.

KONTAKT

Ærtebjergvej 40 B, 9230 Svenstrup
Tlf.: +45 31380101
www.guldbækvingård.dk
kontakt@guldbaekvingaard.dk

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*