Guide: Forsinket fly? Sådan får du kompensation

Pressemeddelelse

Du er ved at gøre klar til sommerferien, men kender du egentlig dine rettigheder, hvis der skulle opstå flyforsinkelser? Og ved du, hvornår du har ret til økonomisk kompensation?

Virksomheden AirHelp, der er startet af de 2 danskere Henrik Zillmer og Nicolas Michaelsen, har netop lanceret verdens første værktøj, der fremover giver flypassagerer mulighed for at blive notificeret, hver gang de står i en situation, hvor de har ret til økonomisk kompensation for deres forsinkede eller aflyste fly.

Få kompensation også fra tidligere ferier

Mange ved ikke, at de kan have krav på økonomisk kompensation, hvis et fly er forsinket eller aflyst. Reglerne kan være forvirrende, men ifølge EU-loven kan du have ret til op til 600 Euro (over 4.000 kr) i økonomisk kompensation, hvis dit fly er forsinket eller aflyst.

AirHelp, verdens førende fly-kompensationsselskab, har derfor lanceret et banebrydende værktøj for flypassagerer. Det nye værktøj kan øjeblikkeligt identificere dé rejser, hvor du har krav på kompensation, og giver dig besked når du bør søge kompensation. Værktøjet kan samtidig gennemgå alle dine tidligere rejser, og undersøge om dine tidligere rejser giver dig ret til kompensation. Danskere kan nemlig få kompensation 3 år tilbage i tiden.

Let og gratis app

AirHelps banebrydende værktøj er et one-of-a-kind teknologisk produkt, som virksomheden har arbejdet på de sidste par år. Det nye værktøj er tilgængeligt både på AirHelps hjemmeside og via AirHelps gratis app. Når du først er tilmeldt, skal du ikke gøre yderligere. AirHelp vil via dine flybilletter i din email-indbakke gøre dig opmærksom på, når du fremover står i en aktuel situation, hvor du har ret til kompensation.

Foruden at alarmere og informere dig om dine rettigheder, indeholder det nye AirHelp-værktøj også en ny visuel funktion, som kan kortlægge dine rejser i ét farverigt og personligt kort – både dine tidligere og kommende rejser – som du nemt kan dele med deres venner på Facebook og Twitter. Da værktøjet kan analysere tidligere flydata, kan AirHelp således give dig et overblik over dine rejser, hvor de kan se hvor lang tid, du har tilbragt i luften, hvor mange lande, du har besøgt og generelt give dig et visuelt overblik over dine rejseaktiviteter.

“At øge bevidstheden om flypassagerers rettigheder og finde på nye måder at sikre disse har altid været vores prioritet” siger den danske stifter og direktør i AirHelp, Henrik Zillmer.

”Over ni millioner flypassagerer oplever hvert år forstyrrelser, som berettiger dem til kompensation, men de fleste af disse ved slet ikke, at de har krav på økonomisk kompensation eller så ved de ikke, hvordan de klager.

Vores nye redskab giver flypassagerer automatisk besked hver gang en passager har ret til kompensation samtidig med, at det skaber et flot visuelt overblik til deling på de sociale medier. Vi er stolte af, at vi med den nyeste teknologi nu kan oplyse flypassagerer om deres rettigheder på en sjov og interaktiv måde.”

Dette nye værktøj understøtter AirHelps mission om at kunne tilbyde flypassagerer de mest avancerede og forbrugervenlige rejseløsninger på globalt plan. Det sker med viden fra over hundrede jurister fra rejsebranchen som kombineres med kunstig intelligens og machine learning på højt niveau. Dette seneste værktøj kommer efter en række yderligere lanceringer af innovative tech produkter fra AirHelp i 2017, som eksempelvis AirHelps Boarding Pass Scanner, og AirHelps debut med Lara, den nye AI-robot.

AirHelps nyeste værktøj er tilgængelig i AirHelps app og via AirHelp.dk, og kan på nuværende tidspunkt benyttes med Gmail, Hotmail og Microsoft Outlook-servere.

For at tilmeld dig AirHelps notifikationer, tryk på: Hent dit Verdenskort

https://www.airhelp.com/da/?utm_source=pressRelease&utm_medium=pr&utm_campaign=

Fakta om AirHelp

AirHelp er verdens førende virksomhed inden for kompensation for flyforsinkelser, og hjælper passagerer med at gøre krav på kompensation som følge af et forsinket, aflyst eller overbooket fly. Siden virksomheden blev grundlagt i 2013 har AirHelp hjulpet over 5 millioner rejsende med at behandle kompensationskrav mod flyselskaber. AirHelp har kontorer i Berlin, New York, Gdansk, Krakow og Barcelona, er aktive i 30 lande og tilbyder support på 15 sprog. Der er over 500 ansatte i virksomheden på verdensplan. AirHelp lancerede sin gratis app i 2014, som er tilgængelig til iOS og Android.