Grill og grøntsager på sommermenuen

Tekst Sæson | Foto Sæson

Lune sommeraftener, duften af grill og skønne grøntsager i lange baner – der er grobund for velsmagende sommerretter med ærter, broccoli og squash i sæson netop nu. Med opskrifter fra Sæson får du nemt grøntsager på menuen – helt uden at gå på kompromis med den gode smagsoplevelse.

Sæson kommer her med fun facts om månedens grøntsager og lækre opskrifter, der gør det nemt at få én frugt eller grøntsag mere om dagen.

Ærter

Ærter er et godt bud på sommerens bedste snack. Ikke alene er de kaloriefattige, de er også fulde af vitaminer, proteiner, fibre og antioxidanter, og så smager de himmelsk, når de er nyhøstede. Sæsonen for den lille grønne spise, der især er populær i madpakken eller som eftermiddagssnack hos de mindste, er ikke særlig lang, og derfor skal du spise løs af dem i juli. De er væk igen, før du aner det.

Vidste du, at?

  • Verdens ældste ært blev fundet i Thailand? Den var over 3000 år gammel.
  • Ærter skal høstes på det helt rigtige tidspunkt for ikke at blive for små, for hårde og for melede.

Broccoli

Foto: Sæson

Broccoli deler vandene og kan få selv de mest madglade børn og voksne til at rynke på næsen. Det er synd. Den supersunde grøntsag har nemlig mange gode egenskaber. Udover at indeholde masser af kostfibre og vitaminer, er den nem at tilberede i alverdens spændende retter. Få nemt én mere om dagen ved at prøve Sæsons opskrift på broccolirøsti. Eller lav en salat med både broccoli og ærter.

Vidste du, at

  • Stokken fra broccoli sagtens kan bruges? Skær det yderste, hårde lag af med en lille kniv. Halvér på langs eller skær i skiver og damp stokken med i gryden.
  • Broccoli er i familie med blomkål?

Har du rester til overs? Så prøv denne dip med broccoli.

Squash

Tip og styling: Gitte Heidi Rasmussen, Foto: Betina Hastoft

Squash, courgette eller zucchini. Kært barn har mange navne. Den aflange grøntsag har en mild smag, der gør den oplagt at bruge i børnevenlige retter, hvor den ikke vil dominere smagsmæssigt. Squash er derfor en nem måde at snige mere af sæsonens grønt ind i hverdagsretterne. Prøv fx opskriften på frikadeller med squash. Squashen er også ideel at grille som tilbehør til aftensmaden på terrassen.

Vidste du, at?

  • Squash både kan være grønne, gule, aflange og runde?
  • Squash kan strimles og bruges i stedet for spaghetti? Det er en nem og sund måde at få mere grønt på.

Om Sæson

Sæson er en kampagne finansieret af Dansk Gartneri og EU med det formål at inspirere danskerne til at spise mere frugt og grønt. Læs mere på sæson.dk.