Gratis færge til Egholm – for gående og cyklister – fortsætter i august

Tekst Pressemeddelelse (Aalborg Kommune) og redaktionen | Foto Presse

Har du været en tur til Egholm for nylig? Hvis ikke, så kan du stadig nå at benytte dig af muligheden for en gratis overfart, for Aalborg kommune har besluttet, at færgen til Egholm også bliver gratis i august måned for gående og cyklende. Det sker efter en helt fantastisk tilstrømning til de danske øer i juli måned, hvor perioden med gratis færge til en række øer nu bliver udvidet.

Tilbuddet er sikret med tilskud fra den sommerpakke som regeringen, sammen med en række partier i Folketinget, har aftalt for blandt andet at stimulere turismen og give rig mulighed for at komme rundt i landet.

– Det er meget positivt – og helt overvældende – at så mange har brugt en sommerdag på at tage på udflugt eller en smuttur til Egholm. Naturen og oplevelsen af en ø, placeret nærmest midt i en by, er helt unik og kan varmt anbefales. Jeg er glad for at vi har fået muligheden for at forlænge tilbuddet om gratis ø-færge, til også at omfatte august måned, udtaler rådmand i By- og Landskabsforvaltningen Hans Henrik Henriksen i en pressemeddelelse.

Fakta

  • Passageroptællingen viser, at der i juli måned 2019 var 17.000 passagerer med Egholm-færgen, mens der i juli måned 2020 forventes tæt på 50.000 passagerer.
  • Samlet set er der, som en del af sommerpakken, afsat 50 mio. kr. til billigere passagerbefordring i hele landet.
  • Sommerpakken vedrører de færgeruter, der er omfattet af tilskud til nedsættelse af færgetakster for biler, passagerer m.v. til og fra visse øer, hvilket i Aalborg Kommune indbefatter øen Egholm.
  • Beklageligvis er det ikke muligt at give samme tilbud for august måned ved Hals-Egense overfarten, da den statslige tilskudsmulighed alene omfatter øer.
  • I juli måned 2019 benyttede i underkanten af 45.000 passagerer genvejsfærgen ved Hals Egense – og tæt på samme antal forventes for juli måned 2020, trods tilbuddet om gratis overfart i denne periode.