Genbrugsmodeshow på Aalborg Bibliotek

PRESSEMEDDELELSE Aalborg Bibliotekerne

“En catwalk fuld af mærkesager” – oplev et genbrugsmodeshow den 13. oktober, hvor mærkevarer er skiftet ud med mærkesager, og giver couturen skæve vinkler

 

Modebranchen har længe haft mavesår og dårlig samvittighed over sit klimaaftryk.

Nu gør Aalborg Bibliotekerne og en række organisationer noget ved det. Sammen har de skabt et genbrugsshow fuld af mærkesager og modeller med holdninger og historier på hjertet.

Den 13. oktober (kl. 17-18) kan du opleve det nye modeshowskoncept på Aalborg Hovedbibliotek.

 

Klima og psyke på podiet
Modeshowet er resultatet af en kreativ proces, hvor en mangfoldighed af mennesker sammen har skabt noget nyt.

I fællesskab har Don’t Fear the Weird-festival, Bedsteforældrenes Klimaaktion, Kirkens Korshær og Aalborg Bibliotekerne således skabt et modeshow, hvor det ikke kun er den bæredygtige mode, der går catwalk; men også stærke mærkesager, som klimakampen, psykisk sårbarhed og hjemløshed.

‘Hvor modebilledet på catwalken ofte er med til at ekskludere nogle mennesker, som værende forkerte, vil vi gerne invitere til et INKLUDERENDE modeshow’, siger Dorthe Haslund, projektleder Don’t Fear the Weird, psykiatrien.

‘Med catwalken har vi ret bogstaveligt et podie til rådighed, som både kan bruges som platform for genbrugsmode, men også for mærkesager og personlige fortællinger’, fortsætter Dorthe.

‘Det er vigtigt, når man som os, gerne vil afstigmatisere og give plads til en større mangfoldighed af mennesker – også de allermest psykisk sårbare.’

I processen med modeshowet har brugere og personale i fællesskab skabt historier og kreationer, som de glæder sig til at vise frem. For mange er denne proces blevet en personlig vej ind i nye fælleskaber og også til at bryde egne tabuer om fx ensomhed.

 

Hjemløs fashion
I kraft af deres nye krea-koncept har også Kirkens Korshær, oplevet, hvor meget det kan betyde, at man får lov at udtrykke sin personlighed og sin identitet gennem egne kreationer.

‘Mange af de udsatte og hjemløse, der er knyttet til vores krea-koncept, får et boost af selvværd, når de ser andre købe ting, de har været med til at skabe’, siger projektleder Rikke Øvad.

‘Her til modeshowet kaster vi os så ud i nogle ret atypiske, spøjse produktioner, fx kimonoer, som vi glæder os til at se, hvad folk siger til.’

Ud over modeshowet kan man i uge 41 også blive udfordret på sine konventioner med et foredrag om Dark design, Persille Ingerslevs ‘Terapi i vindueskarmen’ og koncert-og-talk-hybriden ‘Vuggeviser for de hvileløse’.

Altsammen på Aalborg Hovedbibliotek.