Gartnervangen i Nibe er kåret som Årets Villavej 2019

Tekst Pressemeddelse (Nordjyske Bank) | Foto Presse

Omkring 200 nordjyske villaveje har i år indstillet sig til prisen Årets Villavej 2019, som Nordjyske Bank og Ejendomsmæglernes Fond står bag. Blandt de mange eksempler på ekstraordinært godt sammenhold har dommerkomitéen netop kåret Gartnervangen i Nibe som årets vinder, der udover sejren modtager en præmie på 10.000 kroner til et fællesarrangement.

For tredje år i træk kårer Nordjyske Bank i samarbejde med Ejendomsmæglernes Fond Årets Villavej for at synliggøre og hædre det gode naboskab i Nordjylland. I maj udløb fristen for indstillinger, og blandt dette års cirka 200 indstillinger imponerede særligt én vej dommerpanelet: nemlig Gartnervangen i Nibe, som nu netop er blevet kåret til årets vindervej. Her var det blandt andet initiativer som genbrugsordning af eksempelvis tøj og legetøj, fælles julepyntning og fredagsøl, der sikrede vejen i Nibe titlen som Årets Villavej 2019:

Gartnervangen vinder, fordi beboerne har stærkt fællesskab med et væld af sociale sammenkomster, der tæller alt fra fælles juletræsfældning, værktøjsudlån og vejfester – og ikke mindst en stor omsorg for hinanden. På vindervejen hjælper man nemlig hinanden med både det praktiske og personlige, og det har vi i dommerpanelet fundet meget inspirerende, lyder det fra Steen Royberg, der er formand i Ejendomsmæglernes Fonds bestyrelse og en del af dommerkomitéen.

Blandt andre årsager, til at Gartnervangen løb med sejren, var også, at vejen eksempelvis ofte mødes for at fejre glade stunder som sølvbryllup og fødselsdage, mens de støtter op om hinanden i svære stunder, når en beboer er indlagt, ramt af sygdom eller andet. Samtidig bliver aktiviteter som fællesflagning og en årlig tur til Nibe Festival prioriteret, mens der ifølge beboerne selv er garanti for at få Nordjyllands bedste naboer, når man flytter ind på Gartnervangen:

Vi har en fantastisk vej, hvor sammenholdet er helt særligt. Alle bliver taget ind og anerkendt for, hvem de er. Selv fik vi en virkelig varm velkomst, da vi flyttede ind for to år siden, og vejens oprindelige beboere, der ikke længere har hjemmeboende børn, har for eksempel taget børnene til sig. Vi er nærmest som en lille familie, der både fejrer hinandens mærkedage og hjælpes ad i det daglige – sker det, at man bliver ramt af sygdom, sørger vi for besøg og at invitere de pårørende over til kram og aftensmad. Her på Gartnervangen får man Nordjyllands bedste naboer, så vi er enormt glade for, at vores vej bliver anerkendt, lyder det fra Irene Sonne, som har indstillet vejen til prisen.

Udover den fornemme pris modtager villavejen også en pengepræmie på 10.000 kroner, som skal bruges på et fællesarrangement på vejen, mens de også kan pryde vejen med et Årets Villavej 2019-skilt. Det skal således være med til at synliggøre en af årets mange succeshistorier:

– Vi er igen i år blevet bekræftet i, at det gode naboskab på de nordjyske villaveje stortrives, og her er det inspirerende at se, hvordan man på en vej som Gartnervangen er sammen om alt fra praktiske gøremål som samkørsel og feriepasning af hus til temafester og udflugter, og det kan vi med fordel øge opmærksomheden omkring. Et godt naboskab kræver nemlig en indsats, og det er ikke længere en selvfølge, at man kender sine naboer. Derfor overbeviste vejens store engagement og omsorg for hinanden os også om, at Gartnervangen skulle løbe med førstepladsen, fortæller Nordjyske Banks bankdirektør, Claus Andersen.

Han var sammen med Steen Royberg og direktør i Sol og Strand Feriehusudlejning, Per Dam Jensen, en af parterne i dommerkomitéen. Foruden førstepladsen har dommerkomitéen også kåret anden- og tredjeplads, som i år går til Golfhaven i Frederikshavn og Venusvej i Skalborg, som vinder en pengepræmie på henholdsvis 5.000 og 2.000 kroner, der ligesom førstepladsen skal gå til et fælles tiltag på vejen.