Fræk sæsonstart med fuld udblæsning på Aalborg Teater

PRESSEMEDDELELSE: Aalborg Teater

Aalborg Teater har lørdag den 2. september premiere på sæsonens første forestilling på Store Scene Laser og Pjalter. Der bliver fuld tryk på, knald på kostumerne og fuldt udtræk på trækbasun, banjo og vaskebræt, når Bertholt Brecht sender os tilbage til Victoriatidens London. Laser og Pjalter er en fabelagtig, morsom og fantastisk flot musical.

Her blandt ludere og lommetyve, hvor dobbeltmoral, korruption og kampen for overlevelse er en del af hverdagen regerer Tiggerkongen Peachum og ikke mindst den dybt kriminelle og storcharmerende kvindebedårer Macheath.
Her er ikke kun tyvegods og arbejdskraft, men også skrøbelige og fejlbarlige mennesker til salg. Hvor muligheden for at kunne spise sig mæt nødvendigvis måtte komme før moral.
I denne underverden udfolder sig på én og samme tid en gribende kærlighedshistorie og en gedigen krimi med en spændingskurve, der stiger støt frem mod forløsningen: Bliver tiggerkongens datter, Polly, mon forenet med sin elskede MacHeath? Eller bliver han hængt som den dødsdømte forbryder, han er?

Med et stort ensemble, der tæller 14 skuespillere, syv musikere og en kapelmester, er scenen sat for en storslået og uforglemmelig teateroplevelse. Iørefaldende musik og slagfærdige tekster pirker til vores sociale samvittighed og sætter tanker i gang om den måde, hvorpå vi både før og nu har indrettet vores samfund på.

 

 

Medvirkende
Ikke færre end 14 skuespillere og 8 musikere indtager scenen, og dermed er scenen sat til en storslået og uforglemmelig teateroplevelse.

Den charmerende og hjerteknusende kvindebedårer den kriminelle Macheath spilles af Sebastian Henry Aagaard-Williams, den unge Polly, der forelsker sig dybt i Macheath spilles af Bolette Nørregaard Bang. Hendes forældre spilles af Jørgen W. Larsen og Josephine Nørring. Derudover medvirker Karla Rosendahl, Line Nørholt, Marie Knudsen Fogh, Camilla Gjelstrup, Kathrine Høj Andersen, Steffen Berenthz Eriksen, Patrick A. Hansen, Marta Holm, Marcus gad Johansen og Thomas Kristian Bek.


Forestillingen iscenesættes af Tormod Carlsen, og den fantastiske scenografi er skabt af Thomas Bjørnager og de forrygende kostumer af Karin Betz. I spidsen for orkestret står kapelmester Niels Søren Hansen.

Spilleperiode

Laser og Pjalter spilles på Aalborg Teaters Store Scene fra 2. september til og med 7. oktober 2023, mandag til fredag kl. 19.30 og lørdage kl. 16.00.