Filmanmeldelse: Smallfoot

tekst Christina Svendsen | foto Warner

Genre: Animation, familiefilm
Premiere: 4/10-2018
Danske stemmer: Silas Holst, Liam O’Connor, Kenneth M. Christensen, KARUI m.fl.
Instruktør: Karey Kirkpatrick og Jason Reisig
Manuskript: Karey Kirkpatrick
Længde: 96 min
Censur: Tilladt for alle

Der er fart over feltet i den nye animationsfilm ’Smallfoot’, der handler om yetien Migo. Han lever lykkeligt i et veludviklet samfund i bjergene, hvor de er bange for historien om den uhyggelige Smallfoot, som de kloge heldigvis siger ikke findes.

De fleste har hørt historien om legenden om Bigfoot, den afskyelige snemand, som nogle få hårdnakket påstår at have set, men der er dog aldrig fundet beviser for dens eksistens.

På samme måde, så er der ikke nogen, der tror på stakkels Migo, da han påstår at have set en af de mystiske Smallfoots, der har forvildet sig op på bjerget, da hans fly styrter ned. Migo bliver forvist for at have løjet, så han begiver sig ned af bjerget i forsøget på at finde en Smallfoot, så han kan bevise, at han talte sandt.

Ved foden af bjerget finder man Percy, der laver naturdokumentarer. Han kæmper med faldende seertal, så han er efterhånden desperat. Da piloten, der tidligere mødte Migo, skræmt fortæller hvad han har set, så øjner Percy muligheden for at lave en viral video med en falsk Yeti og på den måde at genvinde sin popularitet.

Ikke for de mindste

Specielt Pixar er mestre i at lave en dybde i deres fortællinger, så de yngste er helt med på handlingen, mens der er andre elementer og vittigheder, der er forbeholdt de ældre børn og de voksne. I Smallfoot er det lidt mere mudret.

Jeg havde min 4-årige søn med i biografen, der grinede højlydt over fald-på-halen-komikken, som da Migo nærmest falder hele vejen ned af bjerget, mens blikket blev lidt mere tomt, da Percy sang om presset af ubetalte regninger og manglen af likes på de sociale medier.

Et af de tunge temaer i filmen er hvorfor religion ikke nødvendigvis er en god idé, som jeg også tror man skal være lidt ældre for at forstå. Jeg tror, at det først er børn fra 7-8 års alderen, som vil få det fulde udbytte af filmen, men det kommer selvfølgelig an på barnet.

Smallfoot kommer aldrig helt i mål for mig. Jeg sidder mest af alt tilbage med en fornemmelse af en tur i et billig tivoli, hvor man er blevet bombarderet med lys, farver og sukker, men aldrig bliver begejstret helt ned i maven.

Da den 4-årige bagefter blev spurgt hvad han synes om filmen, så var han allermest begejstret for popcornene…

 

 

About Christina Svendsen 30 Articles
Christina er blandt andet filmanmelder og blogger for APPETIZE. Du kan læse mere fra hende på hibou.dk