Filmanmeldelse: Mother – Mordmysterie fra mesterinstruktør

Tekst Christina Svendsen | foto Camera Film

Genre: Thriller
Biografpremiere: 8. juli 2021
Medvirkende: Hye-ja Kim, Won Bin og Jin Goo
Instruktør: Bong Joon Ho
Længde: 2 timer 9 minutter

Den sydkoreanske instruktør Bong Joon Ho blev for alvor et stort navn i vesten, da han vandt en Oscar for bedste film for Parasite (2019). Det er en ære, der aldrig før er givet til en udenlandsk film.

Han er da også en usædvanlig filmskaber, og har et stort bagkatalog af meget seværdige film. Det er en af de film, der netop har fået dansk biografpremiere.

Mother er fra 2009 og handler om en mor, der meget sigende ikke har noget navn andet en ’mor’, og hendes 27-årige søn Do-joon, der er lettere evnesvag.

Moren vil gøre alt for sin søn, men han vil efterhånden gerne frigøre sig en smule. Det gør han blandt andet med hjælp fra vennen Jin-tae, der ikke er en af byens bedste børn. Da de to kommer i politiets varetægt på grund af et sidespejl, der blev sparket af, så giver han med glæde sin dumme ven skylden, som har problemer med hukommelsen og derfor påtager sig ugerningen med største selvfølgelighed.

Da Do-joon bliver anklaget for mordet på en ung pige, vil moderen gøre alt i hendes magt for at hjælpe ham. Selvom politiet hurtigt lukker sagen på baggrund af tvivlsomme beviser, så hviler moderen ikke og kommer hurtigt på sporet af en mulig morder. Spørgsmålet er, hvor langt hun vil gå for at redde sin søn.

’Mother’ er en spændende thriller, hvor man ofte sidder på kanten af sædet. Bong Joon Ho er mester i at skabe et univers, hvor alle genrer bliver blandet med største selvfølgelighed. Det gælder også Mother, hvor man det ene øjeblik kan grine af moren og det næste græde over de udfordringer, som hun står overfor. De drømmende og næsten overnaturlige dele af filmen kommer på samme måde til at hænge naturlig sammen med det meget realistiske drama.

Det er næsten svært at forklare præcis, hvorfor Bong Joon Hos Mother er så god. Det er en underfundig oplevelse, som alle burde unde sig selv, så kom afsted til Biffen og se endnu perle fra den sydkoreanske mesterinstruktør.

Se den i Biffen i Nordkraft.