Filmanmeldelse: Destroyer (2019)

Nicole Kidman i Destroyer (2019)

Genre: Noir, Thriller
Biografpremiere: 3. januar 2019
Medvirkende: Nicole Kidman, Sebastian Stan, Tatiana Maslany og Toby Kebbell
Instruktør: Karyn Kusama
Manuskript: Phil Hay & Matt Manfredi
Længde: 123 min

Nicole Kidman spiller kriminalassistenten Erin Bell, der mildest talt har set bedre tider. En morgen vågner hun medtaget op i sin bil, som hun tilsyneladende har overnattet i. Hun tager straks på arbejde til et gerningssted, hvor en ukendt mand er blevet slået ihjel. De andre betjente er ikke ligefrem glade for at se hende og kort efter tager hun af sted igen med en afskedsbemærkning om, at hun ved hvem, der har gjort det.

Gerningsstedet har nemlig tråde tilbage til en begivenhed i Erins fortid, der ændrede hendes liv for altid. Nu vil hun have hævn og samtidig forsøge at rette egne fejl med alle mulige midler. Det fører hende igennem et Los Angeles, hvor hun både møder gamle venner og fjender.

Los Angeles har altid været en populær kulisse til film noirs, hvilket også er tilfældet her. Byen tiltrækker lykkejægere og opportunister af alle slags, så der er både basis for eventyr og ulykkelige skæbner.

Nicole Kidman er på en og samme tid både (anti)helten og femme fatale. Samtidig med at hun forsøger at opspore en mystisk bagmænd får mand den sørgelige forhistorie fortalt i flashbacks.

De forkerte valg

Med en anden instruktør kunne Destroyer godt have været en typisk tjubang-film med actionstjerner som Jason Statham eller Dwayne Johnson (bedre kendt som The Rock) i hovedrollen som hævneren, der forsøger at gøre op med fortiden. I stedet er det blevet en modig og intens film om at tage de helt forkerte valg og hvad det koster at leve med dem efterfølgende.

Nicole Kidman er god som den plagede Erin Bell. Den fysiske tranformation hun har gennemgået tager rigtig meget fokus i markedsføringen af filmen, men det er heldigvis noget af det mindst imponerende i portrætteringen. Kidman spiller rollen med en intens dramatik, hvor der aldrig går overgearet actionstjerne i den. Det er forfriskende at se en kvinde i denne slags rolle, som aldrig bliver karikeret.

Destroyer er en intens film noir, der bestemt er seværdig. Der er dog ikke mange overraskelser og filmen mangler noget mere for at snige sig op over fire stjerner for mig. Hvis det ikke var fordi, at filmen havde Nicole Kidman på rollelisten, så tvivler jeg på, at den havde fået meget opmærksomhed. Men den får en anbefaling med herfra.

About Christina Svendsen 30 Articles
Christina er blandt andet filmanmelder og blogger for APPETIZE. Du kan læse mere fra hende på hibou.dk