Filmanmeldelse: Den magiske juleæske

Tekst Victoria Davids Nielsen | Foto Copenhagen Bombay

denmagiskejuleaske

I denne uge har vi haft dygtige Victoria i praktik. Hun går til dagligt i 9. klasse på Ferslev Skole, hvor hun bor med sine forældre og 2 mindre søskende. Hun anmelder årets første julefilm, Den Magiske Juleæske, der har premiere i dag

Juleeventyret “Den magiske juleæske” er en historie om den 8-årige Julius, der bor på et lille børnehjem på landet. Julius elsker julen mere end noget andet og glæder sig enormt meget til juleaften. Men glæden bliver hurtigt til en skuffelse da drengene Gregers og Piv, afslører at det bare er forstanderen Alfred, der klæder sig ud som julemand.

Magisk portal

I al hemmelighed har Julius samlet en æske med juleting, som på eventyrlig vis bliver forvandlet til en magisk portal, der fører ham ind til en verden fyldt med jul. Her møder han den godsindede engel Såfina og den morsomme marcipangris Herman. Julius finder dog hurtigt ud af, at alt ikke er, som det plejer. Den ondsindede Krampus er nemlig i færd med at ødelægge julen for alle verdens børn. Så det er nu op til Julius og hans venner at vælte Krampus af magten og skaffe julen tilbage, inden det er for sent!

Den magiske juleæske er et juleeventyr, der tager dig med ind i en fortryllende verden, hvor alle de ting vi forbinder med julen pludselig er gjort levende. Filmen er en god fortolkning af, hvordan børn sommetider kan reagere, hvis de føler sig overset. Det ses i filmen, hvor drengene Gregers og Piv, driller Julius, fordi de mener, han har taget alt forstanderens opmærksomhed. Så på den måde vil børn kunne relatere til det med at være jaloux på deres søskende eller kammerater.

Genkendelig marcipangris

Filmens humoristiske træk ligger en stor del af tiden på marcipangrisen Herman, som man hurtigt forelsker sig i. Han er udstyret med en moderne humor, hvilket passer rigtig godt ind i filmen. Mange børn vil måske også lægge mærke til, at Hermans “stemme” er Lars Hjortshøj, som også lægger stemme til Bumle i filmen “Biler”.

I filmen vil man kunne lægge øre til mange af de velkendte julesange såsom, Glade jul og Bjældeklang, som gør at både store som små vil kunne genkende sangene.

Fortællingen er rigtig sød og gør, at man hurtigt bliver smittet af den varme julestemning, der udspiller i filmen. Dog kan historien have en tendens til at blive lidt forudsigelig, der gør at man ikke formår at blive revet helt med.

Den magiske juleæske er en såkaldt stopmotion-film, der egner sig mest til de mindre i familien. Men det er en rigtig hyggelig julefilm, som hele familien sagtens kan hygge om. Dog kan en figur som Krampus godt virke lidt skræmmende set med de små børn øjne.