Filmanmeldelse: Captain Marvel

Tekst Christina Svendsen | Foto Marvel Studios

Genre: Action, Adventure, Sci-Fi
Biografpremiere: 6. marts 2019
Medvirkende: Brie Larson, Samuel L. Jackson og Jude Law
Instruktør: Anna Boden og Ryan Fleck
Spilletid: 124 min

’Captain Marvel’ er den seneste i rækken af superhelte fra Marvels filmunivers, hvor der nu er kommet 21 film siden Iron Man fik premiere i 2008. Det er en imponerende omgang, specielt når man tænker på, at mange af de helte der er blevet introduceret, kun var kendt af et smalt tegneseriepublikum før.

Jeg regner egentlig mig selv for at være en glad og stolt nørd, men må ærligt indrømme, at jeg ikke havde nogen anelse om hvem Captain Marvel var, da denne film blev annonceret.

Enhver superhelt skal have sin begyndelse og Captain Marvels historie starter med en kvindelig kriger på planeten Kree, der lider af hukommelsestab. For at gøre en lang historie utrolig kort, så fører uheldige omstændigheder hende til USA i 90’erne, hvor hun bliver klogere på, hvem hun i virkeligheden er og hvor hendes fantastiske kræfter kommer fra.

Brie Larson spiller hovedrollen som Carol Danvers, der er den første kvindelige helt i Marvels univers, der får sin egen film. Det ville de fleste forhåbentlig mene var på tide, men filmen har formået at skabe debat allerede inden premieren.

De fleste superheltefilm har en helt bestemt formel, som de følger. Helten skal have en såkaldt origin story, hvor vi får fortalt hvem de er og hvordan de får deres kræfter. Det har ’Captain Marvel’ forsøgt at vende en smule på hovedet, da hovedpersonen ved filmens begyndelse ikke har nogen anelse om, hvem hun selv er. Det giver den fordel, at vi kan springe direkte til action-delen uden en masse tung baghistorie. Men det har til gengæld også den ulempe, at karakteren kommer til at mangle noget dybde.

©Marvel Studios 2019

Det er først, da handlingen kommer til Jorden, at det begynder at blive interessant. Her møder vi også et par kendte ansigter i form af en ung Nick Fury (Samuel L. Jackson) og Agent Coulson. De er begge blevet gjort yngre via computerteknologi, hvilket er lykkedes fint med Fury og knapt så godt med agent Coulson.

Der er en god kemi mellem Brie Larson og Sam Jackson, og filmens humor fungerer først for mig, da de møder hinanden. En anden vigtig birolle, der næsten skal nævnes, er katten Goose, der muligvis er den sjoveste kat, jeg nogensinde har set på film.

Generelt er ’Captain Marvel’ en ganske hæderlig superheltefilm, der dog lider under at det er den 21. film i serien. Man har set meget af det før og udover, at det denne gang er en kvinde i hovedrollen, så er der ikke så meget nyt under solen. Det skal dog blive spændende at se, hvordan Captain Marvel kommer til at påvirke handlingen i Avengers: Endgame, der får premiere d. 24. april.

About Christina Svendsen 30 Articles
Christina er blandt andet filmanmelder og blogger for APPETIZE. Du kan læse mere fra hende på hibou.dk