Få styr på kulturen

tekst Christina Svendsen | foto Johny Kristensen

Fotograf Johny Kristensen

Hvis du kender frustrationen over at gå glip af de spændende events, som Aalborg byder på, så er der gode nyheder. Fire handlekraftige gutter har sat sig for at samle alle kulturbegivenheder på én side, så man hurtigt kan finde ud af, hvad der sker i byen

Frustrationen over at gå glip af gratis standup førte til, at fire barndomsvenner fra Kongerslev slog sig sammen om at lave en side, der samlede alle Aalborgs spændende events. Det blev til første udgave af flowland.dk, der blev lanceret i 2015.

Et godt team

Personerne bag Flowland er Mathias Jensen, Haraldur Thorsson (Halli), Rasmus Rødtnes og Thomas Lorentzen, der kender hinanden helt tilbage fra folkeskolen i Kongerslev. De var sammen ude at få en øl, da idéen opstod og fandt hurtigt ud af, at deres forskellige evner komplementerede hinanden godt. Thomas og Halli står for det tekniske, Rasmus står for det økonomiske, mens Mathias har ansvaret for markedsføring. Det hele er dog et samarbejde, så rollerne er flydende.

– Det var et meget godt team, siger Rasmus med et smil.

– Vi fandt hurtigt ud af, at der var en fælles passion for at starte noget op, der var lidt anderledes. Hvad kunne vi gøre, når der ikke var nogen faste rammer, fortæller Mathias.

Den rigtige start

Det er vigtigt for dem alle fire, at Flowland får den rigtige start, så indtil videre er det et passionsprojekt, som meget af fritiden går med at videreudvikle. Mathias og Thomas læser til dagligt, mens Rasmus, der er uddannet finansøkonom, arbejder. Halli arbejder på Aalborg Kaserne. Men de håber alle på, at der kommer til at stå ’Flowland’ øverst på lønsedlen indenfor en overskuelig fremtid.

Nu går mange weekender med at udvikle hjemmesiden, hvor hele

gruppen samles i Thomas’ toværelses lejlighed i Borgergade. Meget af weekenden går med at kode siden, hvilket primært er Thomas’ og Hallis‘ ansvar.

– Mig og Rasmus er der stadig, selvom vi ikke kan gøre noget, fortæller Mathias grinende.

Thomas er den, der sidder med det største arbejde, fordi han primært står for det tekniske, så gruppen forkæler ham lidt. For eksempel henter de gerne yndlingspizzaen på Elikas. Thomas konstaterer dog tørt, at han stadig selv skal betale.

Store ambitioner

Ambitionerne for Flowland er høje, og på sigt skal konceptet bredes ud til hele landet. Indtil videre er det dog Aalborg, det gælder. Allerede nu er der en god kombination af store begivenheder og skæve undergrund-events på flowland.dk.

De arbejder også på en engelsk version, så det bliver nemmere at navigere i byens mange events for byens udenlandske studerende og turister.

Ny kulturkalender

Her på APPETIZE kan vi rigtig godt lide Flowland, og derfor er vi stolte af at kunne præsentere et samarbejde om en ny kulturkalender på appetize.dk med et udpluk af byens spændende events. Vi har nemlig et kulturliv, som vi kan være stolte af. Der er noget for enhver smag, og der er altid gode muligheder for at prøve noget nyt. Så næste gang du mangler inspiration til en begivenheder i vores skønne by, så skulle du tage et kig på appetize.dk eller flowland.dk