F16 lander på Centertorvet i Aalborg Storcenter

PRESSEMEDDELELSE - Aalborg storcenter

Nu kan du komme tættere på dine pilotdrømme end nogensinde før, for i uge 7 og 8 lander der et F16 fly på Centertorvet i Aalborg Storcenter og nu har du en unik mulighed for selv at tage plads i cockpittet.

 

I konkurrencen med online handel er et af de stærkeste våben for fysiske butikker og shoppingcentre, at skabe oplevelser for kunderne, og hos Aalborg Storcenter giver de den nu fuld gas og giver kunderne en enestående mulighed for at komme helt tæt på, og rent faktisk sidde i et rigtigt F16 fly. Hvis du har set Top Gun, har du helt sikkert også drømt om at være en af de seje piloter, og ønsket at det var dig der sagde ”I feel the need, the need for speed.”

 

Hvordan får man et F16 fly der vejer næsten 8,9 tons, er 14,8 meter langt, har et vingefang på 9,8 meter og 4,8 meter højt ind i et shoppingcenter? Du får fat i en flok tidligere flymekanikere fra Flyvestation Aalborg, der kan skille det ad og samle det igen på rekordtid.

 

”Der er ikke mange centimeter at give af, når vi løfter F16 flyet ind af dørhullet, så jeg regner med at holde vejret indtil vi har det sikkert inde i centret”

 

siger Center Manager Niels Adolfsen og fortsætter,

 

”Vi er vildt begejstrede over at vi, sammen med Flyvestation Aalborg og en håndfuld pensionerede flymekanikere, kan give vores kunder muligheden for at komme helt tæt på noget du ellers kun ser på film. Nu håber vi bare, at vores kunder synes det er lige så spændende.”

 

Fredag aften kl. ca. 18.30 ankommer flyet på blokvogn fra Værløse til Indgang A, hvor det skal løftes ind af et smalt dørhul, og herefter skubbes ned til Centertorvet. Herefter går arbejdet igang med at samle flyet, der ankommer uden vinger og haleror, igen. Allerede fredag aften forventer flymekanikerne at være færdige, så kunderne i centret fra lørdag morgen kan tage plads i cockpittet og drømme sig op mellem skyerne.

 

Muligheden for at vise F16 flyet frem er opstået gennem et samarbejde med Flyvestation Aalborg.

 

Kommunikationschef på Flyvestation Aalborg Morten Valentin Jensen er glad for samarbejdet med Aalborg Storcenter og siger herom,

 

”Når Aalborg Storcenter i den grad trykker gashåndtaget i bund med et flytema, er det helt naturligt for Flyvestation Aalborg at være en del af det. Som en stor arbejdsplads i Aalborg og Nordjylland er det vigtigt for os, at nordjyderne har kendskab til os, vores opgaver og i særdeleshed de mange job- og uddannelsesmuligheder. Så kom og besøg os og få en snak om Flyvevåbnet og Nordjyllands fedeste arbejdsplads.”

 

Ved siden af F16 flyet bliver der plads til en noget mindre model, hvor børnene kan slå sig løs. De søde billeder forældrene tager, kan printes gratis hos Børnefotos, på Bilkatorvet.

 

I både uge 7 og 8 kan de besøgende i centret deltage i konkurrencer om en flyvetur sammen med en wingman i Flyvevåbnets Challenger, som bliver brugt som Airforce One når Dronningen og Statsministeren skal på statsbesøg, eller i en kæmpestor Hercules.

 

F16 flyet er udstillet på Centertorvet i Aalborg Storcenter fra d. 12. til d. 27. februar i Centrets almindelige åbningstid, hverdage fra kl. 10-19 og weekend kl. 10-16.