Er du den gennemsnitlige dansker? Tjek statistikkerne!

Tekst PM (Walletform) | Foto Presse

Firmaet WalletForm har for nylig lavet en undersøgelse, der undersøger, hvad der definerer den gennemsnitlige dansker. Resultaterne viser, at en dansker i gennemsnit har navnet Anne eller Peter og efternavnet Nielsen, er 41,5 år og har en indkomst på 320.040 kr. om året.

For nylig har WalletForm foretaget en undersøgelse af de statistikker, der definerer en typisk dansker. Baseret på data fra statistikafdelingen kan du nu se, om du passer ind i billedet af en gennemsnitlig dansker.

Mænd og kvinder

I 2018 var Nielsen mest brugte efternavn. Peter var det mest almindelige mandlige navn, og Anne var det mest almindelige kvindelige navn i Danmark.

I gennemsnit er mænd 1,7 år yngre end kvinder: For mænd er den gennemsnitlige danskers alder er 40,6 år, mens en kvindes er 42,3 år. Det samlede gennemsnit over alder i Danmark er 41,5 år.

Single vs i et forhold

I gennemsnit er der færre voksne danskere i et forhold end der er singler. I gennemsnit er 46,4 af danskerne i et forhold, mens 53,6 procent af de voksne danskere er gift. Kun lidt mere end halvdelen af ægteskaber er succesfulde, da 46,8 ægteskaber ender i skilsmisse.

Familie og børn

Kvinden i Danmark er 29,2 år, når hun føder sit første barn. Den gennemsnitlige nye far i Danmark er 4,1 år ældre og får sit første barn i en alder af 33,3 år.

Løn

Med hensyn til lønninger tjener par med børn lidt mere end 3 gennemsnitlige danskere tilsammen. Den gennemsnitlige dansker har en indkomst på 320.040 kr om året. Mens et gennemsnitligt par med to børn har en årlig indkomst på 965.759 kr.

Fritid

Andre populære fritidsaktiviteter blandt danskerne er at rejse. Den mest populære destination er Spanien. Omkring 18 procent af danskerne valgte denne destination. Det betyder, at næsten en ud af fem danskere har besøgt Spanien sidste år.

Den gennemsnitlige dansker har også et aktivt socialt liv. Fire ud af fem danskere i alderen 16-74 år har mindst en aktiv social medie konto.

Ejendom

At have et sted at bo er en vigtig ting for enhver dansker og enhver person i hele verden. For at finde det perfekte sted at bo, flytter en ud af otte danskere fra et sted til et andet. I 2017 blev der registreret mere end 897 tusinde adresseændringer i hele Danmark. 57 procent af danskerne ejer deres egen ejendom.