En passion for fiskeri

En mand og hans passion | Micheal 'Miv' Pedersen

Når man taler gastronomi i Nordjylland kommer snakken hurtigt ind på Michael Pedersen – I folkemunde kaldet ‘Miv’.
Siden Miv erobrede 1. pladsen i 2013 til DM for professionelle kokke, er det gået stærkt. Michael imponerer aalborgenserne med innovative, delikate og kompromisløse gourmetretter med fokus på lokale råvarer, og ikke mindst kærlighed til det nordjyske.
Du kan møde ham på restauranterne Tabu, CANblau, Slagterbørsen i Aalborg og Glashuset i Lønstrup.

Hvad er din passion?

Heldigvis er mit arbejde min største passion. Men når jeg skal samle energi – i en ofte hektisk hverdag – tager jeg på fisketur. 
I min optik karakteriseres en passion som en aktivitet, der giver god og nærende energi. Og det er netop, hvad en dag ude med stangen giver mig. Fiskeriet giver mig mulighed for at trække vejret og lade tankerne få frit løb. Som restauratør og køkkenchef bruger jeg mange timer på job – både i køkkenet, på besøg hos leverandører, på udvikling af retter mv., og nogle gange også for mange timer. Derfor nyder jeg en rolig stund i ny og næ, og om det er ved sø, fjord eller hav er sådan set underordnet, bare der er ro. Generelt nyder jeg at tilbringe tid i naturen.

Hvorfor er det din passion?

Jeg er fra Hirtshals (Åbyen), så jeg er vokset op med fiskeri. Både erhvervsfiskeri, lystfiskeri, og det at indtage fisk er en stor del af Hirtshals’ DNA, så det er altid faldet både min familie og mig meget naturligt. Og så er det jo en fryd at kunne tilberede sin egen nyfanget fisk til perfektion.

Hvad er det bedste ved din passion? (Hvad er fordelene?)

Fordelen ved min passion er, at jeg kan dyrke den selvstændigt. Jeg kan tage af sted, når tiden og lysten er til det. Det er en fantastisk måde for mig at samle tankerne, at slappe af og nyde naturen. Samtidig har jeg også mulighed for at dele min passion med dem, jeg holder af for eksempel min bror eller min kæreste – også selvom nogen er mere erfarne end andre. Det er nemlig også en fordel; alle kan være med, bare der er en ekstra fiskestang.

Hvad er det værste ved det? (Hvad er ulemperne?)

Hvis jeg skal nævne en ulempe ved passionen for fiskeri, vil det være, at du ikke altid kan regne med fangst. Det er ikke helt det samme at komme hjem efter flere timer ved kysten i waders, hvis ikke der har været noget på krogen. Men jeg bruger først og fremmest fiskeriet som et afbræk i min hverdag, så det betyder ikke alverden, om der er bid eller ej.

Hvor mange timer om ugen bruger du på din passion?

Omfanget af mit lystfiskeri er meget forskelligt, men jeg kommer helst ud nogle gange om måneden. Sommetider flere gange på en uge, og andre gange kan der gå en måned. Det er meget afhængig af årstiden, og hvor meget jeg har at se til.

Er det en passion for alle?

Ja, det synes jeg bestemt. Har man brug for et frirum i hverdagen, er lystfiskeri ideelt.

Fakta om Michael ’Miv’ Pedersen

ALDER 33 år
JOB Direktør & køkkenchef Restaurant Tabu, Aalborg CANblau Tapasbar, Aalborg Slagterbørsen, Aalborg Restaurant Glashuset, Lønstrup
CIVILSTATUS Kæreste
BØRN Nej, ikke endnu
CITAT Det vi ikke når i dag, når vi nok i morgen