En hyldest til nordjysk musik

Tekst Pressemeddelelse/redaktionen | Foto presse

Vingård vandt sidste års Band Battle og spiller koncert til dette års finale

Fredag den 18. marts er startskuddet til dette års Band Battle, hvor dygtige nordjyske talenter fra vækstlaget indleder kampen om trofæet, der bliver uddelt til den afsluttende finale d. 18. maj.

Efter veloverståede indledende Band Battle-runder på Skråen og Abzalon Event Factory i Aalborg, er feltet af Band Battle deltagere nu indskrænket til 10 bands og 10 sangskrivere. I løbet af marts og april skal de deltagende artister i kategorierne ”Bands” og ”Songwriter”, spille koncert for et veloplagt publikum på Skråen til semifinalerne. To af de deltagende navne kan i sidste ende løbe af sted med titlen som ”Årets Nordjyske Songwriter” og ”Årets Nordjyske Live Band” ved den store finale d. 14. maj.

Ved dette års Band Battle er der stadig traditioner som holdes i hævd til semifinalerne – publikum stemmer én artist videre til finalen, og dommerjuryen ligeledes én. 
Årets felt af deltagere byder blandt andet på rock fra Nibe, metal fra Hobro, hip Hop fra Hjørring og pop fra Aalborg. Til hver semifinale afslutter en tidligere Band Battle deltager aftenen med en koncert.

Udover Band Battle igangsætter Skråen sit ”Skråen By Night” program fra 19. marts og frem til 6. maj. Der bliver afholdt 14 koncerter på Skråens lille scene, hvor der er fokus på lokale og regionale upcoming navne. Her kan man også finde tidligere Band Battle deltagere på programmet. Blandt andet Charlotte Amalie, som vandt Band Battle i 2016 med gruppen Tunnelvision. Hun spiller dobbeltkoncert med det nye nordiske R’n’B navn Jessie Ka fra Aalborg. I programmet kan man bl.a. også finde Modlyd – et arrangementsbaseret netværk for kvinder, ikke-binære og transpersoner i Aalborg, Maaneland – ny dansk pop poesi og Country med veteranen Claus Flindt Bjerg under initialerne CFB.

Al Jacobi løb med titlen som ”Årets Nordjyske Songwriter” ved Band Battle 2021

Indledende runder med propfyldte sale

Arrangørerne er lykkelige for at slippe ud af coronaens skygge. Band Battle 2021 var med siddende publikum, men allerede ved de indledende runder af Band Battle 2022 kunne både Skråen og Abzalon Event Factory melde om propfyldte koncertsale.

– Der er en overvejende tendens til at solo-artister fylder mere blandt de deltagende. Dette gør sig i øvrigt også gældende, når man ser udbuddet af musik som spilles på radiostationerne og festivalerne i det hele taget. Der har været langt flere ansøgere i songwriter-kategorien der bruger computeren, som et redskab til at skrive sange fremfor en akustisk guitar. Men de traditionelle singer-songwritere er heldigvis ikke uddøde – ej heller det traditionelle rockband! Alt tilsammen er med til at styrke en mangfoldig musikkultur, hvor alle ikke finder samme løsning, men har hvert deres udtryk, siger projektleder Mark Kühn i en pressemeddelelse om årets deltagerfelt.

– Efter Band Battle 2021 har vi bemærket, at mange af sidste års finalister har taget en retning mod en international karrierevej, blandt andre  Enilora, Vingard og Al Jacobi. Sidste års vinder, Vingard har for nylig bosat sig i Berlin for at fordybe sig i sin sangskrivning, mens Al Jacobi har offentliggjort en turne på tværs af Tyskland bestående af 20 koncerter dette forår. Det skal nævnes, at både Enilora, Vingard og Al Jacobi spiller koncert i løbet af forårets Band Battle program.

De Band Battle-deltagerne, der når hele vejen til finalen, har en unik mulighed for at imponere en gruppe mennesker, der kan gøre en stor forskel i deres vej til at blive ‘opdaget’. Igen i år består Band Battle-finalens dommerpanel af professionelle branchefolk fra festivaler, spillesteder, pressen, bookingbureauer mm. Den store finale løber af stablen d. 14. maj.

Årets konferenciers er Marcus ”Muldvarpen” Delfer og Camilla Gammelgaard Johansen.

Af tidligere vindere finder man bl.a. Rikke Thomsen, Ginne Marker, Angående Mig, Al Jacobi og Vingard som blandt andet efterfølgende har spillet support for Dizzy Mizz Lizzy, Magtens Korridorer, Poul Krebs, Benal og mange andre på Skråen, til Skovrock og Fredagsfest i Karolinelund. Så der er altså meget på spil!

Program for Band Battle 2022

18. marts: Songwriter Semifinale #1 + Koncert med Lærkelil
24. marts: Songwriter Semifinale #2 + Koncert med Al Jacobi
26. marts: Bands Semifinale #1 + Koncert med Enilora
21. april: Bands Semifinale #2 + Koncert med Asbjørn Folkvang
14. maj: Finale + Koncert med Vingard

Program for Skråen By Night – Forår 2022

19. marts: SZOA + Klang
25. marts: THOBY
1. april: Hit Børsen
2. april: Lasse Storm
8. april: Jessie Ka + Charlotte Amalie
9. april: JigIT
15. april: Flashback 80’s
16. april: Modlyd
22. april: Maaneland
23. april: CFB
30. april: Carmie
6. maj: Solvej + Color, The Blind