En blomsterstjerne i Aalborg

tekst Maria Tvergaard-Jakobsen | foto Tove Koch

Jonas Jensen er manden bag BlomsterDesign i hjertet af Aalborg. De fleste ved hvem Jonas er, og han kan vel efterhånden betegnes som Aalborgs nok mest kendte ”blomsterpusher”. Lige nu er han aktuel i tv programmet Blomster til Stjernerne. APPETIZE har mødt Jonas til en snak om pludselig at være på tv, og at arbejde med ens hobby

Det er onsdag eftermiddag, solen skinner, og jeg har en aftale med en meget positiv og smilende mand. Jeg har glædet mig enormt meget til en hyggelig samtale med Jonas, for man kan da ikke andet end at blive i godt humør, når man er i hans selskab. Jeg drejer om hjørnet til Vingårdsgade, og i vinduet hænger der selvfølgelig en plakat fra tv programmet ”Blomster til Stjernerne”, som Jonas netop nu er aktuel i. Jeg træder ind i den skønneste blomsterbutik, hvor jeg bliver draget af de mange smukke farver og bliver mødt af en smilende Jonas bag disken, som er klar til at tage imod mig.

Kreativitet i generne

Jeg er nysgerrig på at lære Jonas bedre at kende. Hvem gemmer sig bag facaden, og er han egentlig, som han bliver fremstillet i TV3 programmet. For som Jonas fortæller i programmet, så har det altid lagt i kortene, at han skulle lave noget med blomster.

Men hvem er Jonas Jensen egentlig? – Jeg kommer fra en total kernefamilie, fortæller Jonas med det største smil på læben. Totalt ligesom „Krummerne“ med mor, far og tre søskende. Jeg er vokset op på en firelænget gård med æble-allé. Det kan simpelthen ikke blive mere idyllisk, siger han og griner. – Min far er lastbilchauffør, og min mor har sit eget skilteværksted på gården.

Jonas fortæller, og jeg lader mig rive helt med, så det må være fra hans mor den meget kreative del udspringer. Jonas nikker og giver mig ret. – Min far er ham den praktiske, ham jeg ringer til, hvis der er nogle problemer med moms og skat, hvor min mor er mere hende pylremoren. På Jonas fortælling er det tydeligt, at familien betyder en del. -Jeg ringer til min mor næsten hver dag for at snakke lidt, men jeg er ikke så meget hjemme for at besøge dem.  Den ene dag tager den anden, og når man arbejder seks dage om ugen, flyver tiden bare afsted.

En målrettet herre

Blomster har altid fyldt meget i Jonas‘ liv, og allerede lige efter handelsskolen kom han i mesterlære som blomsterdekoratør, og som 19-årig var han udlært. -Jeg har altid vidst, hvad jeg ville, siger Jonas. Dog var det gartner, jeg først havde en ide om, men det blev hurtigt klart for mig, at det var dekoratørdelen, der trak i mig, og det jeg skulle. Jeg er meget imponeret over, at Jonas har beskæftiget sig med blomster altid, og Jonas fortæller videre. Da jeg blev udlært, var jeg dog et år på Nordsømuseet som militærnægter.

Jeg hæver øjenbrynene, det havde jeg alligevel ikke regnet med, og Jonas griner, da han ser min reaktion. – I dag tror jeg nu nok, jeg havde valgt at gå ind i militæret, men dengang var jeg bare ikke parat til det. Så jeg hyggede mig det år på museet og passede billetlugen og kiosken og fyldte små kurve op. Det var rigtig hyggeligt, fortæller Jonas smilende.

Efter et år på museet begyndte blomsterne at spøge igen, da Jonas blev kontaktet af Kreativ Blomster her i Aalborg med et job, hvilket han tog imod. Derefter arbejdede han et par år i Aarhus med blomster, og så var det tid at tage springet med egen butik. Den 5. oktober i år kan Jonas fejre 10 års fødselsdag i butikken.  Det er jo helt vildt, at det er 10 år siden, siger Jonas. – Men jeg elsker bare min butik, og jeg er slet ikke mæt af den endnu. Jeg synes stadigvæk, det er rigtig sjovt.

Blomster til stjernerne

Men hvad med programmet Blomster til Stjernerne, som netop nu er aktuelt på TV3 Puls. Hvordan kom Jonas i tanke om det? Trængte han måske blot til, at der skulle ske noget, er nogle af de tanker jeg har gjort mig selv.

– Jeg blev faktisk headhuntet til programmet. Jeg blev kontaktet af TV3, som bad mig om at sende en video ind, og jeg syntes umiddelbart, det lød rigtig spændende. Jeg kunne dog se på Facebook, at mange af mine blomstervenner var blevet ringet op, og så var det ikke så spændende mere at skulle sende en ansøgning ind. Der blev jeg nok lidt prinsesse, forklarer Jonas.  Men efter et stykke tid blev jeg ringet op igen og fik af vide, at nu skulle jeg altså sende en video ind, og så gjorde jeg det endelig.

– Jeg var noget spændt på, hvordan jeg ville blive fremstillet, fortæller Jonas. – Om det var en Gustav 2, de var ude efter at skabe, og om det ville have noget negativt omkring sig, at jeg valgte at deltage i programmet.

Heldigvis for Jonas, har det vist sig at være en helt igennem positiv oplevelse at deltage i programmet. – Jeg synes, det var en chance at tage, især hvis man gerne vil holde sig i ilden. Jeg elsker at udfordre mig selv, og man kan sige, at med mig er der aldrig en mellemvej. Enten er det enormt for meget, eller så er der ikke noget.

Med Jonas er man ikke i tvivl om, at han elsker at udfordre sig selv, hvilket også kommer til udtryk i de efterhånden mange konkurrencer, han har stillet op i. For Jonas er det et vigtig element. – For mig har det stor betydning med konkurrencer, for man er også nødt til at dygtiggøre sig selv, siger Jonas.

– Jamen, du har da også vundet en del efterhånden, kan jeg ikke dy mig for at sige til ham. – Ja, jeg har da vundet lidt, griner Jonas, da jeg begynder at spørge lidt ind til det. – Jeg kan ikke huske det hele, men der er konkurrence hvert år heroppe i Nordjylland, og det har jeg vundet næsten siden, jeg åbnede butikken. Så har jeg vundet sølvmedajle til EM, og til DM er det blevet til en tredjeplads. Det er det desværre ikke lykkedes mig at vinde endnu, fortæller Jonas.

En fantastisk oplevelse

Når man ser de tre hold i „Blomster til Stjernerne“, må man sige, de hver især skiller sig ud på hver deres måde. – Ja, de har helt klart været ude i ekstremerne med os alle sammen, siger Jonas. – Det er ikke hr. og fru kedelig, de har valgt. Vi lever alle lidt på vores image.

For dem, der endnu ikke har set programmet med Jonas, er det helt sikkert et kig værd. Jonas vinder fire ud af seks sejre med sin holdkammerat Dan og er bare lige så positiv og smilende i programmet, som når du møder ham bag disken i hans butik. – Det har været en kæmpe oplevelse at være med, fortæller Jonas. Jeg elsker alt, der er nyt, og det har bare været fuldstændig fantastisk. Det er jo et kæmpe setup at være med til at optage sådan et program, og det har bare være skideskægt at prøve.

– Ja, for hvordan foregår det egentlig, når man er i studie. Det er et af de spørgsmål, jeg havde tænkt over inden mit møde med Jonas.

– Vi har jo hvert vores TV-hold i nakken, forklarer Jonas‘, og hver vores journalist, som sidder og skriver alt det ned vi siger. Plus, at der render tre kamera folk rundt imellem os, mens vi konkurrerer. Når vi så var færdige med konkurrencen, skulle vi ud i noget der hed sync, hvor Dan og jeg sad sammen med journalisten og fortalte om alt det, vi netop havde lavet, og så blev der ellers spurgt ind til det. Og det skulle så gentages i nutid, datid, i sjov og alvor, for så kunne de jo klippe det ind som det nu lige passede. Så det har virkelig været en oplevelse at prøve og få lov at være en del af den verden, siger Jonas.

Close up med kendisser

Når man hører Jonas fortælle, er det tydeligt for enhver, at det helt klart har været en oplevelse ud over det sædvanlige at deltage i programmet. I hvert program kommer der en kendt ind, hvor de tre hold skal dyste om at få lov at være vinderen, der skal levere blomster til det pågældende arrangement. Jeg er derfor lidt nysgerrig på, om Jonas er så cool, eller om han måske blev en lille smule starstruck.

– Jeg vil sige, jeg fik det nok lidt med Camilla Ottesen, fortæller Jonas. – Ellers døjer jeg ikke sådan med det, og det er nu ikke, fordi jeg har hende som et stort idol. Der var bare et eller andet over hende. Om det er fordi hun er printet så meget ind i hovedet, og man kender hende så godt? Når man har et billede af dem, så føler man jo, at man kender dem, selvom man egentlig ikke kender dem. Vi var ovre at optage ved Tattoo drengene, og så forsvinder hele holdet, og så står jeg pludselig alene tilbage med hende inde på Baresso, og der vidste jeg slet ikke, hvad jeg skulle sige. Min tunge slog fuldstændig krøller, og så begynder man på den der med godt vejr ikk’?, griner Jonas.

Det er så inspirerende og skønt at høre Jonas fortælle om oplevelsen med programmet. Det er tydeligt, at det har sat sine spor, og han har virkelig har nydt oplevelsen.

– Jeg synes bare, det hele har været super fantastisk. Det var skønt at arbejde sammen med de andre medvirkende og sjovt at møde de andre kendte. Det er jo altid sjovt at se folk i virkeligheden. De er jo noget helt andet, end hvordan de fremstår på tv. For eksempel Master Fatman, fortæller Jonas. – Ham var jeg meget positiv overrasket over. Hele hans energi omkring sig var så vild. Det er meget sjældent, at man møder et menneske, der bare fylder et rum ud. Du føler dig bare godt tilpas i nærheden af ham. Der er bare afslapning og en kæmpe lækker aura.

På date med Aalborg

Med en seks dages arbejdsuge nyder Jonas, når det er søndag. Så er det tid at gå på date med byen. „Date med byen,“ tænker jeg undrede, og Jonas forklarer. – Ja, hver søndag er jeg rundt på forskellige cafeer og går bare rundt og nyder at være i Aalborg. Det er så hyggeligt, og enormt afslappende for mig.

Man må sige, at der er fart på i Jonas‘ liv, og det sidste halvandet år har i den grad været præget af store forandringer. Jeg blev skilt for halvandet år siden og er nu ny-udsprunget homoseksuel. Jeg tog lige det hele på en gang. Lige nu er jeg der i mit liv, det er det, der føles mest rigtigt for mig lige nu, forklarer Jonas med et smil.

– Men hvordan er det egentlig at springe ud som homoseksuel i 30’erne. Hvordan har omverdenen taget det? – Jeg har ikke mødt noget som helst negativt, men det ændrer jo heller ikke mig som person. Folk har nærmest været sådan, nå ja det var bare et spørgsmål om tid, eller surprise, det vidste vi da godt. For mig handler det bare om, at jeg nu føler mig mere fri. Lige pludselig behøver jeg ikke at tænke over, hvordan jeg sidder, når jeg er i byen. Nu kan jeg sidde og svinge med håndleddene uden at nogen tænker nærmere over det, siger Jonas smilende.

Når Jonas fortæller om hans liv, er det svært ikke at blive glad, for når han fortæller om hans datter Isabella, er det svært ikke at trække på smilebåndet. Det er tydeligt for enhver, at Jonas, som enhver anden forælder, er utrolig stolt af hende. Isabella er 12 år nu og ved at være teenager, men hun er bare så skøn og dejlig. Hver tirsdag har vi hyggeaften hjemme hos mig, og derudover er min dør selvfølgelig altid åben for hende. Jeg har heldigvis et fantastisk forhold til min ekskone Christina, og det er også hende, jeg er hos hver onsdag for at se programmerne, fortæller Jonas.

– Det med at springe ud som homoseksuel har været en lang proces, fortæller Jonas. Det er ikke sådan, at jeg føler, jeg har levet forkert før. Det er jo ikke noget, der kommer fra den ene dag til den anden. Det er nok gennem de sidste 4-5 år, hvor det stille og roligt er bygget op. Det har været en lang proces at nå hertil, hvor jeg er i dag, siger Jonas, men nu synes jeg bare, det er fedt. Spændende og meget lærerigt. Men jeg er enormt taknemlig over, at jeg har prøvet at være gift, have to biler, en villa og en ligusterhæk. Hele pakken, kan man sige.

1 Trackback / Pingback

  1. blomsterbutik vingårdsgade aalborg | julen2015-dk.com

Kommentarerne er lukkede.