En anderledes kulturkalender

Tekst Christina Svendsen | Foto Presse

Det bliver en anderledes sommer, som vi går i møde i år. Det er i skrivende stund blevet meldt ud, at forbuddet mod store forsamlinger gælder til og med august. Det er gået hårdt ud over kulturen, hvor store begivenheder er blevet afløst på stribe. Her på APPETIZE ærgrer vi os, men man er vel nordjyde, så det er bare at knibe ballerne, holde sammen (på afstand lidt endnu) og så glæde os til et efterår, der er fyldt med spændende kulturarrangementer. Herunder kan du se nogle af steder, vi glæder os til at besøge, når der bliver lukket op for kulturlivet i den virkelige verden.

Aalborg Teater

Aalborg Teater i Jernbanegade har siden 1878 leveret underholdning til aalborgenserne. Det har de gjort gennem både krige og epidemier, så de står stærkt og kommer også til at stå igennem denne krise. Hvis du vil støtte dem, så opfordrer de til at købe et gavekort, som kan bruges til en af efterårets spændende forestillinger – for Aalborg Teater er stedet, hvor vi mødes til oplevelser fuld af nerve, nærvær og fællesskab. Gode grin og godt skuespil.

Aalborg Kongres & Kultur Center

AKKC blev ramt hurtigt og hårdt af forbuddet mod store forsamlinger. Der var linet op til rigtig mange store shows og messer i foråret, som blev aflyst. Der er heldigvis stadig- væk masser af optimisme i huset og de glæder sig til at starte op igen, efter Corona-epidemien er overstået, med masser af underholdning.

Arena Nord

Arena Nord i Frederikshavn er det største kultur -, konference- og sportscenter nord for Limfjorden. De er bl. a. kendte for store shows og messer. Lige nu arbejdes der på, at alle arrangementer før sommerferien flyttes til nye datoer i efteråret og i foråret 2021. Vi glæder os til at besøge dette dejlige sted igen.

Musikkens Hus

Siden Musikkens Hus slog dørene op for første gang i 2014, har de lagt hus til utallige store oplevelser for både aalborgenserne, TV-seere og mange andre, der har taget rejsen for at nyde de mange koncerter med en akustik i verdensklasse. Vi glæder os til at de åbner dørene igen og vi atter kan nyde at sidde i den smukke koncertsal.

Skråen

Skråen er Nordjyllands store rytmiske spillested med masser af koncerter, stand-up og shows. De er i særdeleshed blevet et samlingspunkt for stand-up i Aalborg og vi håber snart, at latteren kan få frit spil hos Skråen igen.

Teater Nordkraft

Hos Teater Nordkraft kan man være sikker på både at blive udfordret og underholdt, når deres dygtige ensemble går på scenen. Teatret har i skrivende stund lige offentliggjort deres program for sæsonen 20/21 og der er heldigvis masser at glæde sig til. Teateret arbejder lige nu på højtryk på en helt særlig digital og anderledes udgave af ’Dig og mig ved daggry’, som kan ses i starten af maj.

Biffen og biograferne i Kennedy og City Syd

Vi glæder os til at kunne sætte os i de bløde biografsæder, vente på, at lyset sænkes, og derefter nyde alt lige fra dramatiske fortællinger til hårdtslående heltefilm. Der er noget helt specielt over biografmørket, hvor vi snart håber at blive lukket ind, selvom hjemmebiografen er blevet populær i mange hjem.

Vendsyssel Teater

Vendsyssel Teater startede som egnsteater i Hjørring i 1984, men flyttede til helt nye rammer 2017. Vendsyssel Teater er kendt for en stærk komedietradition, gakkede farcer, folkelige klassikerfortolkninger og en særlig sans for realistisk teater. Men også for psykologisk drama, der gør ondt. Et spændende teater, der også har flere gæste-forestillinger. Vi glæder os til at besøge teateret igen.

Og mange andre…

Her har vi kun nævnt et lille udvalg af Nordjyllands dygtige kulturudbydere. Vi har slet ikke omtalt museer, zoo og alle de flotte arrangementer, der skulle foregå her hen over sommeren og som er udskudt til 2021. Det positive er, at alting udvikler sig i rivende hast i disse dage, så når denne udgivelse rammer gaden, kan det være, at der allerede er lukket en smule op igen. Det håber vi, så vi igen kan mødes og nyde kulturen rundt om i vores dejlige Nordjylland