Efteråret står i børnenes tegn hos Musikkens Hus

Tekst Pressemeddelse | Foto Presse

Den kommende sæson i Musikkens Hus står i børnenes tegn, og de yngste får lov til at boltre sig i oplevelser, der spænder fra at tromme på affald til børneopera

Musikkens Hus har netop taget hul på en sæson, der er den mest familievenlige hidtil.

14. september åbnes dørene for alle kommunens børnehavebørn, når Ramasjangs Silja Okking og guitarist Kaspar Jolin fører an i ”Små synger sammen-dagen”, hvor de yngste musikelskere inviteres til at synge og danse til sikre hits som ”Tju Bang Chokolademand”.

– Vi glæder os til, at hele huset kommer til at summe af liv og børnestemmer. Børn og musik er en livsbekræftende cocktail, fordi de små er så umiddelbare og bare kaster sig ind i musikkens magiske univers. Det er fantastisk at opleve, siger Lasse Rich Henningsen, adm. direktør i Musikkens Hus og tilføjer:

– Vi vil være et hus for alle, og vi vil meget gerne være med til at stimulere børns naturlige glæde for musik og lægge grundstenen til, at dén glæde bliver hos dem resten af livet.

Et slag for verden

Der bliver også masser af leg og musik, når slagtøjsensemblet Trash sammen med de yngste forvandler skrald til musikinstrumenter og slår et ordentligt slag for bæredygtighed.

Børnene får en dag med masser af sjov og ballade, der samtidig skærper deres bevidsthed om, at affald er en ressource – og at der er musik i alting, hvis man leder efter den, siger Jeppe Uggerhøj, programchef i Musikkens Hus.

Trash er – ud over et slagtøjsensemble – en blanding af gadeteater, koncert og sceneshow, som siden 2003 har spillet over 500 koncerter, shows og events i hele Norden og Baltikum og har lavet indslag for bl.a. TV2, Nordisk Ministerråd, UEFA og Copenhagen Jazzfestival. Besøget i Musikkens Hus 16. september er en del af Aalborg Bæredygtighedsfestival 2017.

Koncerten er også startskuddet til ”Musikkens Tons”, som er Musikkens Hus’ nye koncept for børn. Senere på efteråret, 21. oktober, byder Musikkens Tons på Børnebanditterne, hvor børnene kommer verden rundt i musik og billeder og inviteres til at spille med på f.eks. en samba.

Vi skal til karneval i Rio, se solen stå op i Egypten, danse folkedans i Danmark og meget mere. Når vi kommer hjem fra vores jordomrejse, er det med følelsen af, at musikken i verden er mangfoldig, siger Jeppe Uggerhøj.

(U)hyggen sænker sig

Der er også plads til traditioner imellem de mange efterårsaktiviteter.

Musikkens Hus inviterer igen i år til Halloween 15. oktober, hvor børnene kan skære en græskarmand og tage ham med hjem. Derudover vil Det Hemmelige Teater lave to skattejagter, der er tilpasset børnenes alder og vovemod. Den ene anbefales kun til børn over 12 år.

Det bliver en velfortalt historie om, at da Musikkens Hus blev bygget, blev der gravet så dybt, at man kom til at grave hul ned til underverdenen. Musikken fra Koncertsalen har vækket uhyggelige lyssky væsner, som langsomt er begyndt at kravle op i husets kælder…

Det familievenlige efterår slutter 28. oktober med Den Jyske Opera og ”Hug en hæl og klip en tå”, inspireret af Brødrene Grimms eventyr og Rossinis opera om Askepot.

– Det er opera i børnehøjde. En skør og rørende historie om dét, de kender fra deres egen verden, men som kan være svært at sætte ord på: Søskendejalousi, forældres ambitioner, drømme og længsler. Det er et rigtig godt bud på en familieaktivitet, som åbner børnenes øjne for operagenren på deres egne præmisser, siger Jeppe Uggerhøj.

Henimod jul, 17. december, slutter Musikkens Hus børnenes sæson af med en kærkommen tradition. Sigurd Barrett og Bjørnen Bjørn indtager scenen og synger sammen med en koncertsal fuld af glade børn højtiden ind for fuld juleudblæsning.

Du kan se alle familieaktiviteterne på musikkenshus.dk.