Dyk ned i ubådens og søfartens univers

BETALT ARTIKEL I SPRINGEREN

AnnonceStå til søs med masser af oplevelser for alle generationer på Springeren – Maritimt Oplevelsescenter

Et besøg på Springeren – Maritimt Oplevelsescenter betyder, at man kan skrive en god dag i familiens logbog med fælles oplevelser på tværs af alle generationer. Her er virkelig noget for enhver med afsæt i søfartens univers af rygende dampere eller blafrende sejl. Her kan man opleve så meget forskelligt, sjovt og spændende. Uanset om man tager et farefuldt og realistisk dyk ned under havoverfladen med ubåden Springeren, mens sirener og røde advarselslamper melder om klart skib, eller man står oppe i stævnen på det store og flotte legeskib.

Oplevelser og lækre maritime omgivelser

På Springeren – Maritimt Oplevelsescenter kan man begejstres, blive imponeret eller lære noget om sejl og søfart i et udstillingsområde, der hele tiden byder på nyt for børn og bedsteforældre. Her kan man læne sig tilbage og nyde livet eller madpakken i læ og sol, mens familien leger sig ind i søfartens fascinerende univers. Kravl op i stævnen på legeskibet og se hvordan børnene vokser ind i rollerne som kaptajner eller sørøvere på stolte skuder i jagten på eksotiske oplevelser, lykken eller kisten med guldskatten. Bliver det for hektisk, kan man søsætte sit legeskib og lade motoren summe eller de små sejl bringe skibet trygt over den blanke vandoverflade i sejlbassinet, hvor børn og voksne i alle aldre tager på sejltur.

Matrosskole eller kaptajn på eget skib

Tag en dag på Matrosskolen, hvor man lærer at sejle et skib, binde en søfartsknude eller trække i en talje, mens tiden flyver afsted med leg og læring i trygge omgivelser. Eller fodr hønsene, der også sejlede med for at sikre friske æg til kokken i kabyssen under lange togter over verdenshavene. Gå på kommandobroen og giv ordre til maskinrummet om at sætte fart på skruerne, så skibet sejler fremad. Grib skibsrattet og sejl gennem de mange forhindringer med bropiller og andre skibe i skibssimulatoren, hvor du selv sejler skibet. Med risiko for grundstødning eller buler i stævnen, når Limfjordsbroen kommer for tæt på! Skibsmodeller er fascinerende, og Springeren – Maritimt Oplevelsescenter har rigtigt mange af dem. Her kan man gå på opdagelse i detaljerne på et krigsskib, se hvor musikken spillede, da Titanic sank, eller klatre til tops i rigningen på Lord Nelsons Victory, mens bomberne regnede ned over København. De er der alle, foreviget i små skibsmodeller, man slet ikke kan undgå at blive betaget af. Og trænger I til en tur på land, så gå på opdagelse i Aalborg Miniby med gamle Aalborg-huse.

Bliv begejstret

Bliv klogere på søfartens historie. For de fleste er søfart en tur med færgen, men søfarende og skibstrafik blev gennem anløb i fremmede havne grundlaget for det velfærdssamfund, vi alle nyder i dag. Fra vikingeskibe til flydende krydstogtshoteller. Se historien om krigssejlere, besøg skibsmæglerkontoret eller se ind i dykkertankens trange indre, mens radiotelegrafisten sender nødsignaler. Se Aalborgs Havnefront som den så ud engang. Med fragtskibe, kraner, kornsække og kullagre til de rygende damp- skibe. Eller tag en tur i kantinen på Aalborg Værft, hvor tusind- vis af værftsarbejdere i blå overalls kunne nyde madpakken og Aalborgkunstnerens Carlo Wognsens berømte vægmalerier, der satte kulør på den rå værftskulisse. Slut dagen af med en tur i den lækre butik, hvor du finder gaven, du altid har været på jagt efter, velsmagende rom og skibsøl, spændende bøger om søfart, eller legetøj til små og trætte søfolk, der har haft en oplevelsesrig dag på Springeren – Maritimt Oplevelsescenter.

Springeren – Maritimt Oplevelsescenter har det hele. I en afslappet og moderne stil, hvor der er tid til at leve, tid til at opleve og ikke mindst tid til familien og dig selv. Sommeren igennem bydes der på specialarrangementer som sommermarked, matrosskole og andre begivenheder. Tjek web, instagram eller facebook for nærmere info.

Velkommen ombord.

Springeren – Maritimt Oplevelsescenter

Vestre Fjordvej 81, 9000 Aalborg

www.springeren-maritimt.dk / 9811 7803