Duckburger

Tekst & foto Laura Sahl

I denne juletid, har vi tit en masse rester af and tilbage, og supermarkederne har sat meget andekød ned til billige penge, derfor synes jeg det kunne være på sin plads, at udnytte det gode andekød.

Som mange andre, har jeg også lidt fridage her i juletiden, derfor var det oplagt at lave en lækker duckburger med grove fritter.

Andekødet til burgeren har jeg kogt i det overskydende andefedt fra juleaften. Man kan også sagtens koge andekødet i smagsneutralt olie, hvis man ikke har gemt andefedtet.

Hvis man har rester af sin andesteg tilbage, så kan man bruge den hurtige løsning ved at travle kødet og stege det i lidt andefedt eller olie på en pande. Hurtigt, nemt og ligeså god smag.

Som tilbehør i duckburgeren har jeg lavet en coleslaw på rødkål (tit har vi også en masse frisk rødkål tilbage, fra juleaften). Dertil sprøde og syrlige råmarinerede fennikel og lidt sprødt salat.

Jeg havde for lidt tid siden bagt en stor omgang briocheboller, så dem havde jeg klar i fryseren (find opskriften på foodbysahl.dk, under hjemmelavet burger). Man kan også bruge en normal burgerbolle, men hvis man har tiden, så kan en smørstegt briochebolle noget helt specielt istedet for en normal burgerbolle!

Jeg anrettede det forskellige fyld på et fad, jeg synes der er noget hyggeligt ved, at man kan sidde omkring bordet sammen og lave sin helt egen duckbruger! Her kommer opskriften.

Pulled Duck (andeconfit)

4 andelår

Andefedt eller smagsneutralt olie

Salt og peber

Kom andelår i en gryde og dæk med andefedt eller olie, lad det små simre i 3 timer, (jeg havde mit kogeblus på 3 ud af 9).

Lad anden køle af i olien i en halv time, derefter kan man forsigtig løfte anden op. Nu skal fedt fjernes og andekødet kan pilles i små stykker. Steg andekødet på en pande i lidt af det fedt, som anden har kogt i. Smag til med salt og peber og kødet er klar til duckburgeren.

Coleslaw

Et lille halvt rødkål
4 gulerødder
2 dl creme fraiche 18%
3 dl hjemmerørt mayonnaise, eller en god på glas.
3 tsk sukker
Salt og peber

Snit rødkål fint, skræl og riv gulerødder. Bland mayonnaise, creme fraiche, sukker, salt og peber sammen i en skål og vend derefter det hele sammen med rødkål og gulerødder.

Råsyltet fennikel

1 fennikel
En halv dl eddike
4 spsk honning
3 dl vand

Snit fennikel fint (jeg brugte et mandolinjern) Bland eddike, honning og vand i en skål, kom derefter det fint snittet fennikel i lagen og stil på køl, indtil det skal bruges. Held resten på glas og stil på køl, det kan sagtens holde 2-3 uger og det fungere også super godt i salater eller som tilbehør.

Steg indersiden af bollerne i lidt smør på en pande. Jeg brugte nogle grove fritter som tilbehør, det fungerede super godt til de saftige duckburgere.