Divaen der elsker den nordjyske mand

tekst MAriA tVErGAArD-JAKoBSEN | foto iDA wANG

Det er onsdag eftermiddag, og jeg er fyldt med kriller i maven. Jeg har nemlig et telefoninterview med Szhirley kl. 15.30. Jeg har glædet mig til at få en snak med den skønne og inspirerende dame og høre, hvad der sker i hendes liv lige nu. Derudover skal vi selvfølgelig også have en snak om, hvordan det egentlig er for en ærkekøbenhavner som hende at være gift med en nordjyde, som er født og opvokset i Visse

Da kærligheden opstod

For syv år siden opstod der kærlighed imellem Mads og Szhirley. De havde kendt hinanden i mange år forinden, og havde on and off skrevet sange sammen i fem år.

– Vi havde dog aldrig kigget til hinanden med et godt øje tidligere, forklarer Szhirley.

– Vi laver jo begge to musik, og en fælles ven satte os sammen, da jeg manglede en producer, og producerteamet i firmaet ”Pitchshifters” havde brug for nogle sange til deres tracks engang imellem.

– Men så syv år senere, griner Szhirley, så var der Vesterbro Festival, det der i dag hedder Distortion, og der var nok røget lidt promiller indenbords, og så fik vi kigget ordentligt på hinanden, og så blev vi hooked. Vi havde kendt hinanden i mange år der, og det føltes bare helt rigtig og meget rart.

Efter Mads og Szhirley fandt ud af, at det skulle være dem, gik det stærkt. Fem uger inde i deres forhold begyndte de at tænke på at lave en baby. Som Szhirley siger:

– Vi havde en jo en vis alder, og vi var begge enige om, at det skulle være os to.

I dag har parret to sønner sammen. Elton, der bliver seks år den 1. maj, og Bille, der fylder to år den 5. maj.

Familien på fire bor sammen i en lejlighed i København, og jeg kan ikke lade være med at tænke på, om der mon egentlig stadig er noget nordjyde tilbage i Mads, hvilket Szhirley svarer på med et grin. Generelt er Szhirley bare utrolig positiv og grinende at snakke med, hvilket smitter utrolig meget, og man føler sig bare godt tilpas.

– Mads har i hvert fald stadigvæk hans nordjyske dialekt, den er ret tydelig. Derudover er der virkelig bare den store krejler gemt i ham. Han er ikke meget for at betale lige præcis, hvad der står på papiret. Han er simpelthen bare så god til at prutte om prisen og altid god til at se muligheder i ting. Mads har altid ja hatten på, og det er jo bare fantastisk. Vi supplerer bare hinanden rigtig godt, fortæller hun med glæde i stemmen.

Bryllupsklokkerne ringede

Den 4. juli 2013 friede Mads til Szhirley. Meningen var, at brylluppet skulle stå præcist et år efter, som traditionen nu engang siger. Men så fandt parret ud af, at Szhirley var gravid med lillebror Bille, og brylluppet blev udskudt et år mere. Sidste år, sommeren 2015, den 4. juli gav Mads og Szhirley så endelig hinanden deres ja.

Parret blev gift i Christians Kirken og viet af Flemming Pless, som ifølge Szhirley er hendes yndlings-præst, så det var vigtigt, at det blev ham. Festen blev derefter holdt i parrets kolonihave.

– Vi havde det sådan, at vi gerne ville have et rigtig dejligt bryllup. Mads bryder sig ikke om at være midtpunkt, så der kan man sige, at på det punkt er vi hinandens diametrale modsætninger, griner Szhirley.

– Det måtte ikke være for formelt, så det blev en stille og rolig fest så meget i vores ånd som overhovedet muligt. Det var bare en pisse hyggelig fest. Vi havde omkring 100 gæster med til brylluppet, og så var det med det store kolde bord med hvidvin, rødvin og kolde øl i haven. Sidste sommer var vejret sådan lidt op og ned, men lige præcis den dag var der bare latterligt godt vejr omkring 34 grader, så det var jo helt perfekt. Det var bare den skønneste dag, intet gik galt, og dagen var fyldt af den ene fede oplevelse efter den anden, fortæller Szhirley.

Til september fylder Szhirley 40 år, og så har hun planer om endnu engang at gentage succesen med en skøn fest i kolonøjseren, som hun kalder den.

Familiemenneske med stort F

Når man følger Szhirley på de sociale medier, er det aspekter fra hele hendes liv, man bliver præsenteret for. Børnene er selvfølgelig også en del af det, og man får 
hurtigt det indtryk, at familien er noget, der betyder meget for hende.

– Jeg er et meget stort familiemenneske. Både Mads og jeg går meget op i at være der for vores unger. Når vi er hjemme,
er de i fokus. Vi sørger altid for, at der er en af os, der har fuld fokus på dem, så vi ikke begge 
to sidder med hovedet begravet i telefonen. Så på den måde prøver vi at være de fede forældre.

Med to karrierer som Mads og Szhirleys tænker jeg, at det nok kan være lidt svært at få det hele til at gå op, og Szhirley istemmer.

– Vi forsøger at få tingene gjort så godt som overhovedet muligt, kalenderen koordineres, så vi føler, at vi får tid til det hele. Vi er ret gode til at give hinanden frihed til at gøre de ting, vi har lyst til, så vi også begge to får udlevet vores egoistiske drømme. Men begge børn er ret glade for musik, hvilket er vildt dejligt, så vi inddrager dem så meget, som vi nu kan, fortæller hun. Hele familien var for eksempel afsted, da Szhirley var en del af MGP.

Drømmen om at blive sanger

– Da jeg var lille, troede jeg, at jeg skulle være skuespiller, men musikken lå nok bare lidt mere for. Jeg har altid lyttet til enormt meget musik, og da jeg var 12 år, begyndte jeg at skrive digte. Efterhånden begyndte jeg at sætte musik på digtene og kunne mærke, at det nok var den vej, jeg skulle gå, fortæller Szhirley.

Da Szhirley var 15 år gammel, var hun i 10. klasse et år på udvekslingsophold i Texas, og da hun kom hjem fik hun arbejde i HMV, en musik-butik, der ikke længere eksisterer i Danmark. En af hendes kollegaer i butikken talte om, at hans venner havde brug for en sangerinde til R&B og soul. Det var præcis den genre, som hun gerne ville, og det blev startskuddet til Szhirleys karriere. På det tidspunkt var hun kun 17 år gammel.

Om at være splittet

Sidste år udkom Szhirley med singlen ”Uden dig”, og den 20. maj udkom endnu en ny single ”Splittet”. Singlen handler om Szhirleys oplevelse som lille, da hendes forældre blev skilt.

– Min far havde nok altid haft en vis form for udlængsel og drømte om at flytte til Mexico, hvilket han gjorde på et tidspunkt. Efter lidt tid flyttede jeg så derover sammen med min mor, da jeg tror, at min mor rigtig gerne ville give deres forhold en chance. Det gik dog ikke mellem dem, men det kan heller ikke have været nemt for min mor at være en lyshåret kvinde, der ikke talte sproget. På det tidspunkt hadede mexicanere alle amerikanere, og de troede min mor var det, så hun besluttede sig for, at vi skulle hjem, men hun turde ikke sige det til min far, fortæller Szhirley.

På det tidspunkt var der en del historier med danske kvinder, der havde fået børn med udenlandske mænd, hvor børnene blev kidnappet og taget til mandens fædreland. Min far er israeler, så min mor var rædselsslagen for, om hun kunne miste mig. Hun havde derfor i stedet bildt min far ind, at vi bare skulle hjem og afmelde forskellige ting og få styr på de løse ender derhjemme og så komme tilbage igen. Men i lufthavnen fortæller hun så min far, at han skal give mig et meget stort kram, for vi kommer ikke til at se hinanden længe, for hun vil skilles og blive i Danmark.

Efter at have hørt Szhirleys historie og baggrunden for netop denne single er jeg super spændt på at høre den og nysgerrig på, hvornår vi kan forvente en ny plade fra hende.

– Pladen kommer i år, men det er ikke helt bestemt endnu hvornår, fortæller Szhirley.

Szhirleys far bor stadig den dag i dag i Mexico, men han var hjemme i Danmark sidste år til brylluppet. Når Bille på to år bliver lidt større, er det meningen, at hele familien skal afsted.

– Bille kender jo kun morfar gennem computeren, forklarer Szhirley, så selvfølgelig skal vi afsted på et tidspunkt.

At kunne gøre en forskel

I forbindelse med udgivelsen af singlen har Szhirley indgået et samarbejde med børnehjælpsdagen. Som Szhirley så fint fortæller:

– Der er mange børn derude, som på en eller anden måde føler sig splittet. Det kan være mange forskellige ting, og børnehjælpsdagen er bare fantastiske. De hjælper med at booste børnenes selvtillid og få dem til at forstå, at bare fordi man har oplevet nogle grimme ting, kan der sagtens ske gode ting for dem i fremtiden.

For at hjælpe har Szhirley blandt andet designet en halskæde Jewelry for a good case, hvor overskuddet går til Børnehjælpsdagen. Halskæden kommer til august, men kan dog allerede forudbestilles nu.

For hende handler det om at få noget fokus på de unge, der sidder derude, ikke er alene, og der er andre, der måske har det på nøjagtig samme måde.

At springe ud som forfatter

Sidste år udkom Szhirley med hendes første bog, børnebogen ”Charlie på musiklejr”. Men hvordan kom hun pludselig i tanke om at skulle skrive en bog?

– Jamen jeg blev ringet op en dag af Kaya Hoff fra Gyldendal. Jeg
 har tidligere arbejdet lidt sammen med hendes mand, og hun havde 
fået mit nummer der igennem. Hun manglede en, der kunne skrive
bøger til piger i alderen fra 7-12 år, som skulle handle om musik. Jeg
 var meget påpasselig og ærlig omkring, at det vidste jeg nu ikke lige, om jeg kunne, hvor hun egentlig bare var meget afklaret og sagde fint, så har vi en aftale.

Szhirley gik herefter i gang med at prøve at skrive og skrev nok det, der svarer til cirka halvdelen af bogen uden nogen forventninger til, at det ville være godt nok. Efter gennemlæsningen fik Szhirley svar tilbage fra Kaya.

– “Du er rigtig god til at skrive, men du laver nogle begynderfejl, som man ikke kender til, når man ikke er vant til at skrive.” Men det ville hun hjælpe mig med. Hun har simpelthen været den super sejeste redaktør. Hun er så god til at guide mig, og hele forløbet har været utrolig spændende, fortæller Szhirley.

Netop nu er hun i gang med bog nummer to, fortsættelsen til ”Charlie på musiklejr”, og hun håber meget på, at den kan blive færdig til efterårsferien.

De sociale medier

Hvis man som mig har fulgt Szhirley i noget tid på både Instagram og Snapchat, vil man vide, at hun er meget aktiv der og deler glimt fra det meste af hendes liv.

– Det er det mest naturlige for mig, forklarer Szhirley. Jeg er jo en spradebasse, og for mig er det enormt vigtigt at være ærlig, hvilket jeg også sætter stor pris på, når andre er. Det er vigtigt for mig at vise, at jeg er lige så almindelig som alle andre. Jeg laver måske noget de færreste i Danmark gør, men det er ikke fordi, jeg vågner op og ligner en stjerne.

– For mig er det rart at bryde den med, at det hele ikke altid er så poleret og pænt. Jeg kan være med til at vise piger, at jeg også har sorte rande under øjnene og morgenhår, for det er også mig – faktisk den største del af mig. Det er vigtigt at kunne vise piger, at alle kan komme til at se fantastiske ud med et glam team i ryggen, når man skal posere på den røde løber.

Jeg synes, at det er utrolig inspirerende, at Szhirley har valgt at dele så meget af sig selv og være med til at bryde nogle ting ned, som er med til at unge piger i dag sætter idealerne så højt og efter noget, som egentlig ikke er virkeligheden.

– Sociale medier er bare noget andet i dag, mener Szhirley. De danner normen for, hvordan man skal se ud. Jeg prøver bare at få pigerne til at forstå, at sådan som man ser ud i bladene ikke er sådan, som man ser ud i virkeligheden. Jeg elsker selv at følge alt dullegrej, tøj osv. Men jeg er realistisk omkring, hvordan folk ser ud, så det er ikke noget, jeg slår mig selv i hovedet over.

#FraBabyTilBabe

Szhirley er en travl dame og udover at have en ny single på vej og skrive på en bog, er hun i gang med at sammensætte diverse træningsvideoer sammen med veninde Camilla Malmberg. Man kan allerede nu følge dagligt med på hendes snapchat, men meget snart vil videoerne være tilgængelige på hendes nye webside Szhirley.dk.

– Jeg vil gerne tilbage i den krop, som jeg har det godt med, forklarer Szhirley. Jeg ved udmærket godt, at jeg ikke er tyk, men jeg kan godt lide, at jeg er lidt mere stram og mere fast i lår og mave. Jeg har stadig 4 kg tilbage fra min sidste graviditet. Da jeg stoppede med at amme, blev jeg bare ved med at spise uden at tænke over det, siger hun med et grin.

– Nu vil jeg bare gerne væk med det bildæk sådan, at jeg kan tage en kjole på uden at blive irriteret over det.

– #FraBabyTilBabe kommer til at bestå af små træningsvideoer alt sammen med øvelser, som man kan gøre derhjemme. Jeg hader at gå i et træningscenter, det dur simpelthen ikke for mig. Jeg sy- nes ikke, at jeg har tiden til det, og det er bare så kedeligt, så for mig er det vigtigt, at det er træning, man kan gøre hjemme.

– Nu prøver jeg bare at få folk med på den, det er bedre at lave 10 minutter end ikke at gøre noget. For mig fungerer det rigtig godt med en løbetur om morgenen. Hvis jeg ikke får den, kan jeg meget hurtigt komme til at spise mange ulækre ting i løbet af dagen. Men til gengæld fyrer jeg den af i weekenden og spiser lige præcis, hvad jeg har lyst til.

– Jeg orker ikke det med dårlig samvittighed, for mig handler det om at gøre noget, der ikke er fanatisk, og så tænker jeg, at det må være meget rart på min snapchat at kunne se, at jeg bare heller ikke altid gider. Så det bliver en ærlig, kærlig og motiverende motionsform, man kan forvente.

Interviewet er ved at være slut, og det er på tide at lade Szhirley komme tilbage til hendes liv. Der er vasketøj, der skal ordnes, og mad der skal laves. For sådan er hendes liv nemlig også med to små børn.