Det skal du opleve i Nordjylland i efteråret

Tekst og Foto Pressemeddelse (Aalborg Kommune)

Skallerup Seaside Resort har lige åbnet deres blacklight-minigolfbane, hvor man kan spille i mørke.

Nordjylland er en populær feriedestination året rundet, og efteråret er ingen undtagelse. I oktober blænder destinationens mest populære attraktioner op for både nye og tilbagevendende efterårsaktiviteter, som er et besøg værd for både store og små.

Nordjylland er en af Danmarks mest populære feriedestinationer. Ifølge tal fra Danmarks Statistik har regionen igen i år været blandt de mest besøgte destinationer i landet med mere end 2,6 mio. overnatninger til og med juli – og det er med god grund. Nordjylland gemmer nemlig på massevis af sjove og spændende aktiviteter, som er oplagte at opleve på en smuttur eller forlænget weekend i det nordjyske. Det gælder også i det forestående efterår, hvor nogle af destinationens mest populære attraktioner skyder både nye og tilbagevendende aktiviteter i gang.

Oplev Danmarks største samlede lysinstallation

Fårup Sommerland har de sidste mange år inviteret inden for til høstfest i efteråret, hvor parken pyntes op i bedste efterårsstil og fyldes med (u)hygge, livemusik og massevis af aktiviteter. I år udvides det populære koncept med en storstilet lysfestival under navnet Lysfald, hvor forlystelsesparkens enorme areal på 35 hektar oplyses med tusindvis af lamper.

Lysfald bliver en af de absolut største samlede lyd- og lysinstallationer i Danmark og kan opleves i Fårup Sommerland fra den 16.-23. oktober, hvor forlystelsesparken ekstraordinært holder åbent helt til klokken 20.30.

Sving golfkøllen på landets første Black Light-bane

Som de første i Danmark har det nordjyske feriecenter Skallerup Seaside Resort slået dørene op til en såkaldt Black Light-minigolfbane. Banens 18-huller spilles indendørs i mørke og UV-lys, hvor baner, køller og bolde lyser om kap med opfindsomme havdyr som fluorescerende havfruer, klumpfisk, blæksprutter og delfiner.

Skallerup Seaside Resorts Black Light-minigolfbane kan opleves allerede nu og hele efteråret.

Bliv dyrepasser for en dag

Aalborg Zoo tilbyder i efteråret en unik mulighed for at komme helt tæt på dyrene. Dyrepasserne i den zoologiske have giver nemlig alle gæster mulighed for at prøve kræfter med nogle af dyrepassernes arbejdsopgaver for en dag. Kom for eksempel med indenfor i savannestalden i Den Afrikanske Landsby og hjælp med at rengøre anlægget eller giv en hånd med ved fodringen af havens næsebjørne og sumpbæver.

Livet som dyrepasser kan afprøves fra den 16.-24. oktober, og det er gratis at deltage, når entrébilletten er betalt.

På skinner i Mariager

I hjertet af naturskønne Himmerland er der rig mulighed for at få både hyggelige og uhyggelige oplevelser i løbet af efteråret. Mariager-Handest Veteranjernbane inviterer nemlig på kastanjetur i det gamle veterantog, hvor ruten leder dig forbi et lokalt kastanje-hotspot og tilbage igennem det smukke maleriske landskab. Er du mere til gys og gru kører områdets gamle damptog også en (u)hyggelig Halloweentur, som desuden byder på både græskarlamper og skumfiduser på stationen i Handest.

Halloweenturen finder sted den 21. oktober kl. 17.30, mens kastanjeturen kan opleves på udvalgte dage mellem den 17.-24. oktober.

Læs mere og find inspiration til flere oplevelser i Nordjylland i efteråret på www.visitnordjylland.dk