
Grill hører ikke kun sommeren til. Du kan grille året rundt, og julen er ingen undtagelse. Vores madblogger Anders ’Ædedolken’ Lang giver tre bud på lækre jule-grillopskrifter, som garanteret vil imponere på julebordet
Ribbensteg på træpille-grill
Tid: 2-3 timer
Ingredienser
Ribbensteg, kamsteg eller nakkesteg med svær 4 gulerødder 2 løg 3 laurbærblade 5 dl. svinebouillon til bunden af fadet, hvis du vil lave sovs til
Sådan gør du
- Sørg for at tage stegen ud af køleskabet i god tid, så den ikke er køleskabskold, når den kommer på grillen.
- Gå stegens svær igennem, så de er ridset dybt uden at ramme kødet
- Gnid groft salt i ALLE riller – husk at være grundig!
- Grillen skal stå på 180-190 grader
- Læg stegen ind på midterste rist og sæt stegetermometer i stegen. Stegen skal gerne ligge lige på risten, så fedtet kan løbe ensartet af. Læg eventuelt en bold af stanniol til at hæve stegen med. Sæt en bradepande med gulerød- der, løg, laurbærblade og svinebouillon på nederste rist.
- Stegen skal stå i grillen, til stegen rammer 50 grader
- Tag stegen ud og sæt grillen på 250 grader Når den rammer temperaturen, sættes stegen tilbage i grillen.
- Grill stegen til den rammer en kernetemperatur på 65 grader
- Lad stegen hvile og i mellemtiden kan du lave en lækker sovs ud af fonden fra bunden af bradepanden.
Andesteg grillet på gasgrill på rotisserie
Tid: 2-3 timer
Ingredienser
En hel and med indmad
Salt
3 æbler
1 pose svesker
4 gulerødder
3 løg
Andefond
Sådan gør du
- Rengør anden og gnid den grundigt med salt både indven- digt og udvendigt.
- Fyld anden med æbletern og svesker.
- Tænd for gasgrillen og tænd for de yderste brænder, så du laver indirekte varme til stegen.
- Stil en bradepande ind i grillen og når den er godt varm, så brun maden godt af, så det får noget farve og stegeskorpe.
- Anden placeres på midten af rotisseriespydet og sættes i rotisseriet i grillen.
- Put gulerødder, løg og fond i bradepanden.
- Anden grilles ved 160 grader
- Når andens kernetemperatur rammer 65 grader, tænd da for den infrarøde bagbrænderen, så anden får sprødt skind.
- Når anden har en kernetemperatur på 75 grader er den færdig.
- Lad andestegen trække 20 minutter inden du skærer den ud. Du kan i mellemtiden lave en lækker andesovs ud af bradepandens indhold. Jeg skiller altid det meste af andefedtet fra.
Grillet julerullepølse
Tid: ca. 8 timer og derefter på køl 8 timer
Ingredienser
Et saltet svineslag
Stødt peber
Pebermix
Kødsnor
Sådan gør du
- Drys stødt peber ud over hele slaget, derefter pebermix og fordel til sidst løgmosen udover.
- Rul slaget sammen og snør det med kødsnor.
- Grill rullepølsen ved 75 grader og funktionen supersmoke.
- Rullepølsen skal have ca. 5-6 timer før den rammer 65 gra- der i kernetemperatur.
- Skru grillen op på 140 grader og grill rullepølsen til den ram- mer 75-80 grader
- Kom rullepølsen i pressen og lad den stå min. 8 timer på køl.
- Tag rullepølsen ud af pressen og fjern kødsnoren – nu er rullepølsen klar til at blive serveret.
- GOD APPETIT