Det er juletid og der skal grilles!

MADGLÆDE | ÆDEDOLKEN, ANDERS LANG

Grill hører ikke kun sommeren til. Du kan grille året rundt, og julen er ingen undtagelse. Vores madblogger Anders ’Ædedolken’ Lang giver tre bud på lækre jule-grillopskrifter, som garanteret vil imponere på julebordet

Ribbensteg på træpille-grill

Tid: 2-3 timer

Ingredienser

Ribbensteg, kamsteg eller nakkesteg med svær
4 gulerødder 2 løg 3 laurbærblade
5 dl. svinebouillon til bunden af fadet, hvis du vil lave sovs til

Sådan gør du

  1. Sørg for at tage stegen ud af køleskabet i god tid, så den ikke er køleskabskold, når den kommer på grillen.
  2. Gå stegens svær igennem, så de er ridset dybt uden at ramme kødet
  3. Gnid groft salt i ALLE riller – husk at være grundig!
  4. Grillen skal stå på 180-190 grader
  5. Læg stegen ind på midterste rist og sæt stegetermometer i stegen. Stegen skal gerne ligge lige på risten, så fedtet kan løbe ensartet af. Læg eventuelt en bold af stanniol til at hæve stegen med. Sæt en bradepande med gulerød- der, løg, laurbærblade og svinebouillon på nederste rist.
  6. Stegen skal stå i grillen, til stegen rammer 50 grader
  7. Tag stegen ud og sæt grillen på 250 grader Når den rammer temperaturen, sættes stegen tilbage i grillen.
  8. Grill stegen til den rammer en kernetemperatur på 65 grader
  9. Lad stegen hvile og i mellemtiden kan du lave en lækker sovs ud af fonden fra bunden af bradepanden.

Andesteg grillet på gasgrill på rotisserie

Tid: 2-3 timer

Ingredienser

En hel and med indmad
Salt
3 æbler
1 pose svesker
4 gulerødder
3 løg
Andefond

Sådan gør du

  1. Rengør anden og gnid den grundigt med salt både indven- digt og udvendigt.
  2. Fyld anden med æbletern og svesker.
  3. Tænd for gasgrillen og tænd for de yderste brænder, så du laver indirekte varme til stegen.
  4. Stil en bradepande ind i grillen og når den er godt varm, så brun maden godt af, så det får noget farve og stegeskorpe.
  5. Anden placeres på midten af rotisseriespydet og sættes i rotisseriet i grillen.
  6. Put gulerødder, løg og fond i bradepanden.
  7. Anden grilles ved 160 grader
  8. Når andens kernetemperatur rammer 65 grader, tænd da for den infrarøde bagbrænderen, så anden får sprødt skind.
  9. Når anden har en kernetemperatur på 75 grader er den færdig.
  10. Lad andestegen trække 20 minutter inden du skærer den ud. Du kan i mellemtiden lave en lækker andesovs ud af bradepandens indhold. Jeg skiller altid det meste af andefedtet fra.

Grillet julerullepølse

Tid: ca. 8 timer og derefter på køl 8 timer

Ingredienser

Et saltet svineslag
Stødt peber
Pebermix
Kødsnor

Sådan gør du

  1. Drys stødt peber ud over hele slaget, derefter pebermix og fordel til sidst løgmosen udover.
  2. Rul slaget sammen og snør det med kødsnor.
  3. Grill rullepølsen ved 75 grader og funktionen supersmoke.
  4. Rullepølsen skal have ca. 5-6 timer før den rammer 65 gra- der i kernetemperatur.
  5. Skru grillen op på 140 grader og grill rullepølsen til den ram- mer 75-80 grader
  6. Kom rullepølsen i pressen og lad den stå min. 8 timer på køl.
  7. Tag rullepølsen ud af pressen og fjern kødsnoren – nu er rullepølsen klar til at blive serveret.
  8. GOD APPETIT