Det er bare en virus!

Tekst og Foto Presse

Mød overlæge, professor, virusforsker Anders Fomsgaard, Statens Serum Institut.

Vilde beretninger om virus og kampen mod dem!

Corona-virussen hærger stadig og fortsætter måske med det i lang tid fremover. Og nyhedsmedierne kommer med den ene (skræk-)historie efter den anden. Og virus, ja de er overalt.

 

Virus: Det mindste smitstof, som trænger ind i og udnytter levende celler til at formere sig. De fleste af dem er fredelige, men en del af dem giver sygdom, og det er nogle af dem, du vil stifte bekendtskab med: De grove, de utilpassede, de klamme og de virkelig syge. Dem der rammer os mennesker. Dem vi bør kende.

 

Foredraget tager sit afsæt i underviserens nye bog ’Det er bare en virus: Vilde beretninger om virus og kampen mod dem’ (Gyldendal, 2019).

Det er er en skrækfascinerende og paradoksalt underholdende bog om de virus, vi må leve med som mennesker – fra influenza og herpes hele vejen til ebola. Det handler om de grove virus, der truer os med udbrud og globale pandemier. De utilpassede virus, der egentlig burde bedrive deres spil i dyr, men kan finde på at springe på os mennesker, hvis vi kommer i vejen. De klamme virus, der går efter børn og folk med tæt kontakt til andres kroppe. Og så de virkelig syge virus, der ligger på lur i os, når vi er raske, og venter på deres dag, hvis vi svækkes.

 

Foredraget er en virtuos blanding af videnskab og vilde personlige beretninger fra et liv i kampen mod virus og stiller skarpt på både nære og globale perspektiver. Som læser bliver man både en hel del klogere, lidt skræmt og overraskende godt underholdt.

 

Foredraget finder sted:

Tid: Onsdag den 11/11 kl. 17.00-18.45.
Sted: AAU, Badehusvej 9, Aalborg C.
Tilmelding nødvendig.
Se www.fuaalborg.dk.


Bemærk: Ifm foredraget er der taget en række nødvendige covid19-forholdsregler. Lokalet fyldes kun halvt op og der vil bl.a. være håndsprit, samt mulighed for afspritning af borde m.v.