Den Lille Prins er en uundgåelig klassiker

PRESSEMEDDELELSE: Musikkens Hus

Antoine de Saint-Exupérys tidløse eventyr om Den Lille Prins sættes i et nyt lys, når musik og teater mødes i et unikt samarbejde mellem skuespiller Søren-Sætter Lassen og den internationalt prisvindende klavertrio Trio con Brio Copenhagen 24. september 2023 i Musikkens Hus i Aalborg.

 

Den Lille Prins er en uundgåelig klassiker, der i årevis har været elsket af både børn og voksne verden rundt. I år er det 80 år siden, at eventyret skabt af Antoine de Saint-Exupéry blev udgivet for første gang – og det er stadig relevant. Den filosofiske og humoristiske fortælling rammer dybt ind i det moderne menneskes samvittighed.

 

Det er prisvindende kunstnere, der fremfører musikforestillingen om Den Lille Prins i Musikkens Hus. Trio con Brio Copenhagen består af søstrene Soo-Jin Hong (violin) og Soo-Kyung Hong (cello) samt pianisten Jens Elvekjær. De tre musikere har vundet førstepriser i adskillige store internationale kammermusikkonkurrencer og optrådt over hele verden. Sammen står de for den musikalske fremførelse af eventyret, imens én af Danmarks helt store skuespillere, Søren Sætter-Lassen, står for oplæsningen.

 

Historien om Den Lille Prins

Den Lille Prins er Antoine de Saint-Exupérys smukke fortælling om barnet, der kommer fra planet B-612 og forlader sin elskede rose for at drage ud på en dannelsesrejse. Gang på gang forundres han over de voksne, han møder på sin vej, som kun går op i materielle ting. ”De voksne er i sandhed ejendommelige” konstaterer han, men møder undervejs Ræven. ”Du bliver for altid ansvarlig for dét, som du har gjort tamt. Du er ansvarlig for din rose”, fortæller den ham og minder os alle om, at vi i vores travle hverdag ofte glemmer det vigtigste: Kærligheden og nærheden til vores nærmeste.

 

Eventyret blev skabt under 2. verdenskrig, da Saint-Exupéry deltog som pilot i kampen mod Nazityskland. Saint-Exupéry var sammen med sin kone flygtet fra det besatte Frankrig og havde slået sig ned i New York, hvor bogen for første gang så dagens lys i april 1943.

 

Saint-Exupéry vendte imidlertid tilbage til kampen mod Nazityskland få uger efter, hvor han sluttede sig til modstandsbevægelsen i Nordafrika. En lille måned før Paris blev befriet i slutningen af august 1944, omkom Saint-Exupéry under en mission. Hverken han selv eller hans fly blev fundet dengang. Det gav næring til romantiske myter om, at han nok var taget til den lille prins’ planet for at være sammen med sin lille ven og dennes elskede rose.

 

Hvad: Musikforestilling: Den Lille Prins

Hvor og hvornår: Intimsalen i Musikkens Hus, 24. september 2023 kl. 15.00

Pris: Standartbillet 275 kr.