Den helt rigtige sang vandt Børnenes Melodi Grand Prix 2018

Tekst & Video Tinna Møller

I aftes fra kl. 20 sad vel nok størstedelen af Danmarks små poder samlet foran tv-skærmen, da MGP 2018 rullede henover skærmen. For 18. gang var det børnenes fest, da den bedste sang skulle kåres, hvor sang nr 4 med titlen Til Næste År løb med sejren med 42% af stemmerne. Sangen blev sunget af Mille.

Det var et brag af en fest! Masser af glimmer, små dansende piger i tylskørt, popcorn, klappen og hujen. APPETIZE havde et par børneanmeldere til showet i Gigantium, og de var fulde af begejstring.

– Jeg syntes virkelig det var nogle gode sange i år. Jeg er især helt vild med sang nummer 4. Scenen var vildt flot, og jeg elsker når det regner med konfetti, sagde Jasmin, 9 år.

Til spørgsmålet om der var noget negativt at sige, lød det fra Josefine, 9 år, således:

– Jeg synes bare det var mega godt, og alle børn burde få den oplevelse. Jeg synes dog det var svært at se scenen. Vi sad i bunden af salen, og der sad en voksen foran mig. Det var lidt irriterende. Og så synes jeg, at ham den voksne mand der vandt Melodi Grand Prix sidste lørdag, var lidt uhyggelig på scenen. Hans dansere var også uhyggelige, slutter Josefine dog med et smil.

Rasmussen med sangen Higher Ground var et af de overraskende indslag. Men der var dog ingen tvivl om, at børnenes største øjeblik var, da sidste års MGP vinder, Bastian, indtog scenen med sangen Frikvater. Her blev der virkelig rusket godt op i de glitrende tylskørter, mens SMS-stemmerne tikkede ind.

Om vindersangen sagde vores børneanmeldere:

– Det var den helt rigtige sang. Den er bare god. Der er både stille og power i den på samme tid. Og så er de bare mega fine i tøjet.

Se også videoen hvor Jasmin og Josefine fortæller endnu mere om årets MGP, og giver aftenen stjerner.