Den dejligste familie-jule-forestilling

PRESSEMEDDELELSE Aalborg Teater - Foto: Allan Toft

Allan Toft

Aalborg Teater har lørdag den 13. november 2021 re-premiere på årets store familiejuleforestilling Snefald på Store Scene.

Hjertevarmt juleeventyr
En forældreløs pige i en trist verden. Et eventyrland fuld af magi og kærlighed. En hemmelig portal skiller dem. Kan Selma finde vejen?

Snefald er en ny juleklassiker og en poetisk og magisk juleforestilling for hele familien – et hjertevarmt eventyr om at finde sig selv og føle sig hjemme, hvor man er.

”Kære Julemand. Hvis du findes, og hvis det er muligt, så ønsker jeg mig en familie”. Sådan skriver Selma på ni år i sit brev til julemanden. Hun bor i Verden Udenfor, hos sin nabo Ruth, fordi hun har mistet sine forældre for længe siden. Men Ruth er lidt stram i betrækket, især når det kommer til juleri.

Men Selmas brev når frem til julemanden, og hun når på magisk vis også selv frem til landet Snefald.

I Snefald vågner man hver morgen til ”Gooooodmorgen Snefald”, og her bor selveste julemanden, der hedder Julius, sammen med alle nisserne. For eksempel den ældre og lidt skøre opfindernisse IQ, der har bygget julemandens fuldautomaiske og motoriserede slæde. Men der bor også en ambitiøs og streng nisse ved navn Winther, og han pønser på noget. Onde kræfter er på spil, og da Julius pludselig forsvinder, kastes Selma ud i en eventyrlig kamp for at redde julen – og finde sin sande familie.

Denne varme, sjove og rørende fortælling stammer fra en norsk TV-julekalender, der blev sendt på DR i 2017. Siden blev den dramatiseret og har spillet med stor succes i Norge, og senest på Odense Teater o g nu kommer den til Aalborg og varmer og fortryller hele familien.

Medvirkende
Selma spilles af Line Nørholt og Julemanden Julius spilles af Jørgen W. Larsen. Derudover medvirker Kathrine Høj Andersen, Thomas Kristian Bek, Østen Borre Simonsen, Marcus Gad Johansen, Steffen Berenthz Eriksen, Evrim Benli, Clara Josephine Manley, Johan Damgaard-Lauritsen og Joachim Bach Rosendal. Desuden nisserne Birk Asbjørn Vesterlund, India Gade; Sander Konradsen, Emma Katrine Zeilau Thorsted, Nanna Chræmmer Mortensen, Sima Ugianskyte, Michelle Kath, Astrid Blandow Bratholt, Julius Randorf Jørgensen og Josephine Vosgerau Overgaard.
Forestillingen iscenesættes af Mia Lipschitz og scenografi og kostumer er skabt af Camilla Bjørnvad og Signe Krogh. Koreograf på forestillingen er Esa Alanne.

Spilleperiode

Snefald spilles på Aalborg Teaters Store Scene fra 13. november til og med 23. december 2020. Der spilles mandag til fredag kl. 18.00 og lørdag kl. 12.00 og kl. 16.00.