DC Supply: Skaber rum til flere jobs

SMÅ JOB MED MENING | DC Supply

Udstillingscontainere, støjdæmpede containere, vådrumscontainere, offshore containere. Der er en specialdesignet løsning til enhver kundes behov i produktionsvirksomheden DC Supply. Dog er der ingen kassetænkning at spore, når værkfører Rene skal rekruttere ekstra hænder til uløste oprydningsopgaver

En pladsmand på faktura

Trods travlhed på byggepladsen hos DC Supply i Nørresundby, følger arbejdet en fast struktur. Inden fyraften skal pladsen være ryddet, så smedene og tømrerne kan fortsætte dagen efter med at bygge containere, som overgår den vildeste fantasi. Næsten alt kan lade sig gøre på et sted, hvor arkitekter og ingeniører laver løsninger til industrien og private kunder. Men skraldet skal køres væk og varerne på plads. Det var nemt for Rene at spotte de uløste opgaver og finde en løsning:

– Så var det jeg faldt over, at man kunne ansætte folk på faktura gennem Små Job Med Mening. Flemming startede som arbejdsmand tre dage om ugen til at gå og rydde op. Lige før ferien valgte vi at gå op på alle ugens dage. Nu arbejder han fra kl. 11 til kl. 16.00. Det kommer han til det næste stykke tid, fortæller Rene, der er værkfører i DC Supply.

Nem rekruttering

Rene tog oprindeligt kontakt til JobFOKUS, som formidler ledige fra kanten af arbejdsmarkedet til virksomheder med uløste opgaver. Derfra gik det stærkt, og hjælpen var på vej:

– Der gik kun to-tre dage, før Allan fra JobFOKUS havde fundet en mand som Flemming til mig. Han passede godt ind i vores butik, og han er en super mand til det, som jeg skal bruge ham til. Tidligere har vi brugt ungarbejdere til at gå og feje. Det er jo dejligt, at Flemming må køre truck. Hvis jeg skal bruge nogle paneler til folk herude, får jeg Flemming til at hente dem. Så er jeg fri for at bruge mine håndværkere på, at de skal køre rundt og hente stumperne, fortæller Rene.

Mangfoldig medarbejderstab

I flokken af smede og tømrere fra 20 år og opefter, er det vigtigt for Rene, at de kan sammen socialt. Ellers går arbejdet i hårdknude. Også her falder Flemming med sine 60 år fint ind i en mangfoldig medarbejderstab. Selv var Flemming en smule bekymret for, om der stadig var et job for ham, da han i sin tid kom til JobFOKUS. Den bekymring var, ifølge Rene, helt unødvendig.

– Da Flemming kom herud, og vi tog en snak med ham, virkede han virkelig reel og fortalte, at dét her kunne han godt hjælpe med og se sig selv i, så han var egentlig bare glad for at komme i gang. Mine medarbejdere synes det er rart, at de ikke skal tænke på oprydning den sidste halve time, hvor de stadig står og skruer i containerne. Flemming er god til at tage imod ordrer, er meget nede på jorden og passer det, han skal lave i løbet af dagen, fortæller Rene.

Noget at stå op til

Flemming er ikke et ubeskrevet blad på arbejdsmarkedet. Han har tidligere været ansat hos SAS og har kørt trucks i Københavns Lufthavn, der var væsentligt større end dem i DC Supply:

– Det er da rart at komme i gang igen, absolut. Der er mange mennesker, der tror, at dem, der er på kontanthjælp, ikke gider arbejde. Men det passer ikke. Nu har jeg noget at stå op til. Jeg kan godt lide det sociale miljø her, og jeg har fra tømrerne hørt, at de er glade for, jeg er kommet. Nu får de alle de varer hurtigere, som de skal bruge til at indrette containerne, så jeg gør det godt, siger Flemming med et glimt i øjet og afslører, at 25 timer gerne må blive til flere med tiden.

HVAD ER SMÅ JOB MED MENING?

Små Job med Mening er virksomhedens nemmeste vej til at få løst helt konkrete opgaver få timer om ugen og tage socialt ansvar samtidigt. Få din næste medarbejder på faktura og gør en forskel.

Læs mere på www.job-fokus.dk eller kontakt vores job – og rekrutteringsservice JobFOKUS

PETER LAURITSEN, seniorkonsulent, peter@job-fokus.dk, tlf. 61 15 87 83

SOFIE MØLLER JOHNSEN, rekruttering, sofie@job-fokus.dk, tlf. 40 12 36 66

RASMUS VESTERGAARD PEDERSEN, rekruttering, rasmus@job-fokus.dk, tlf. 24 94 44 07

ALLAN RAMONN OLSEN, rekruttering, allan@job-fokus.dk, tlf. 29 40 22 77