Datingtjeneste skaber lighed mellem kønnene

Tekst PM (Single.dk) | Foto Pixabay

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at kvindelige singler i aldersgruppen 55-64 år er mere aktive på online dating end mænd i tilsvarende alder. Single.dk forhindrer denne ubalance i datinguniverset med smart algoritme og intelligent markedsføring

I sidste uge bragte flere landsdækkende dagblade nye tal fra Danmarks Statistik, som viser, at fem procent af kvinderne mellem 55-64 år benytter sig af netdating, mens kun to procent af mændene i samme aldersgruppe vælger at gå på nettet for at finde kærligheden.

Det kan umiddelbart virke som nedslående læsning for de modne kvinder og give indtrykket af, at der er overvældende rift om mændene, når de endelig logger på. Det er ikke tilfældet hos single.dk, der aktivt arbejder på at sikre en optimal og ligelig fordeling af single-mænd og kvinder i alle aldre.

Jonas Cronfeld, medstifter af single.dk fortæller:

– På trods af de overordnede tendenser, er det lykkes os at tiltrække lige så mange mænd som kvinder i aldersgruppen 55-64 år. Blandt de seneste 10.000 oprettede profiler over 55 år, er fordelingen stort set fifty-fifty, og det er vi er meget glade for. En så ligelig kønsfordeling skaber en langt bedre mulighed for både mænd og kvinder, når de kaster sig ud i at finde en ny kæreste. I praksis foregår det ved, at vores matchmaker-teknologi og analyseværktøjer konstant overvåger og fremskriver demografien i vores databaser og giver os besked, hvis der er en tendens til, at enten gruppen af mænd overhaler gruppen af kvinder – eller omvendt. Vores marketingsystemer justerer derefter annonceringen for at tiltrække flere medlemmer af det køn og i de aldersgrupper, hvor vi ellers kunne opleve en skævhed.

Længden på uddannelse har ingen betydning

Ifølge Danmarks Statistik har syv procent af danskerne benyttet sig af netdating (ca. 320.000 personer), og mens fordelingen er forskellig afhængigt af køn, alder og hvor, man bor i landet, så har graden af uddannelse ingen betydning. Mennesker, der har afsluttet grundskolen, benytter sig af netdating i præcis samme omfang som mennesker med lange videregående uddannelser.

Jonas Cronfeld fortsætter:

– Vores matchmaker-teknologi parrer folk på bl.a. personlighed, livsstil og værdier. Men hvis der opstår for store ubalancer i nogle demografier, bliver det svært at sikre det rette match til alle. Vi er vores ansvar meget bevidst, og det er netop derfor, at vi arbejder så aktivt med at skabe harmoni i alle aldersgrupper.